Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - EURCHF
2023-06-24 - 2024-06-24 +0.004.43%

Valutaparet CHF/EUR: En Översikt

Valutaparet CHF/EUR representerar växelkursen mellan den schweiziska francen (CHF) och euron (EUR). Detta valutapar är av stor betydelse för både investerare och resenärer som behöver omvandla pengar mellan Schweiz och euroområdet. Här nedan följer en kort beskrivning av de två valutorna.

Schweiziska Francen (CHF)

Schweiziska francen, ofta förkortad som CHF, är den officiella valutan i Schweiz och Liechtenstein. Den schweiziska francen är känd för sin stabilitet och används ofta som en säker tillflyktsort vid finansiell osäkerhet. Schweiz centralbank, Swiss National Bank (SNB), ansvarar för landets penningpolitik och upprätthållandet av CHF:s värde.

Euron (EUR)

Euron, förkortad som EUR, är den officiella valutan i euroområdet, som består av 19 av EU:s medlemsländer. Euron är en av världens mest handlade valutor och används dagligen av miljontals människor. Europeiska centralbanken (ECB) är ansvarig för penningpolitiken inom euroområdet och arbetar för att upprätthålla prisstabilitet och ekonomisk tillväxt.

Konvertera Mellan CHF och EUR

På denna sida kan du enkelt konvertera mellan CHF och EUR samt andra valutor genom att använda vår valutakonverterare. Följ dessa enkla steg för att genomföra en konvertering:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. CHF).
  3. Välj målvaluta (t.ex. EUR).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får omedelbart resultatet.

För att hjälpa dig fatta bättre beslut visar vi även ett diagram med historiska siffror för valutaparet CHF/EUR. Detta ger dig en visuell översikt över hur växelkursen har förändrats över tid.

Sammanfattning

Oavsett om du är en investerare som vill diversifiera din portfölj eller en resenär som planerar en resa mellan Schweiz och euroområdet, kan vår valutakonverterare hjälpa dig att enkelt och snabbt omvandla mellan CHF och EUR. Tveka inte att använda vår tjänst för att få de senaste växelkurserna och historiska data.

10.50 SEK -0.0360 SEK
1.51 SEK -0.0025 SEK
11.24 SEK -0.0276 SEK
0.99 SEK -0.0020 SEK
13.28 SEK -0.0251 SEK
11.75 SEK -0.0230 SEK