Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - DKKGMD
2023-07-23 - 2024-07-23 -0.01-1.15%

Valutaparet GMDDKK: En Översikt

Valutaparet GMDDKK representerar växelkursen mellan Gambias dalasi (GMD) och Danmarks krona (DKK). För att förstå dynamiken i detta valutapar är det viktigt att bekanta sig med de enskilda valutorna och deras respektive ekonomiska bakgrunder.

Gambias Dalasi (GMD)

Gambias dalasi är den officiella valutan i Gambia, ett land beläget i Västafrika. Dalasin introducerades 1971 och ersatte den tidigare valutan, Gambiansk pund. En dalasi delas in i 100 bututs. Gambia har en liten, men växande ekonomi som huvudsakligen är beroende av jordbruk, turism och remitteringar från utlandet.

Ekonomiska Faktorer som Påverkar GMD

Gambias ekonomi påverkas starkt av väderförhållanden, eftersom jordbruket är en stor del av landets ekonomi. Dessutom kan politiska stabilitet och internationellt bistånd spela en betydande roll i värdet av GMD.

Danmarks Krona (DKK)

Danmarks krona är den officiella valutan i Danmark, Grönland och Färöarna. Kronan infördes 1875 och är uppdelad i 100 öre. Danmark har en stark och diversifierad ekonomi med högt utvecklade industrisektorer och en välfärdsstat som stöds av höga skatter.

Ekonomiska Faktorer som Påverkar DKK

Danmarks ekonomi är starkt integrerad med EU, även om landet har valt att stå utanför eurozonen. Ekonomiska indikatorer som påverkar DKK inkluderar export och import, arbetslöshet, inflation och räntepolitik från Danmarks Nationalbank.

Konvertera Mellan GMD och DKK

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive GMD och DKK. Följ dessa enkla steg för att göra en konvertering:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (GMD eller DKK).
  3. Välj målvaluta (GMD eller DKK).
  4. Konverteringen sker automatiskt och resultatet visas omedelbart.

För att ge dig en bättre förståelse av valutaparets dynamik, presenteras även ett diagram med historiska siffror för valutaparet GMDDKK tillsammans med konverteringen.

Sammanfattning

Att förstå valutaparet GMDDKK innebär att man måste ta hänsyn till de ekonomiska och politiska faktorer som påverkar både Gambias dalasi och Danmarks krona. Genom att använda vår valutakonverterare kan du enkelt och snabbt få aktuella växelkurser för detta och många andra valutapar.

10.76 SEK +0.04 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.68 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK -0.0024 SEK
13.90 SEK +0.04 SEK
12.07 SEK +0.02 SEK