Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - CVEMOP
2023-07-25 - 2024-07-25 -0.34-3.47%

Valutaparet MOP/CVE: En Översikt

Valutaparet MOP/CVE representerar växelkursen mellan Macaos pataca (MOP) och Kap Verdes escudo (CVE). Både MOP och CVE är intressanta valutor med unika egenskaper och historiska bakgrunder. På denna sida kan du enkelt konvertera mellan MOP och CVE, samt andra valutor, genom att använda vår valutaomvandlare.

Macaos Pataca (MOP)

Macaos pataca är den officiella valutan i Macao, en särskild administrativ region i Kina. Valutan introducerades 1894 och har sedan dess varit en stabil ekonomisk enhet i regionen. MOP är uppdelad i 100 avos och används främst i Macao för dagliga transaktioner. Trots sin lilla geografiska spridning är MOP en viktig valuta i den asiatiska marknaden, särskilt inom turism och spelindustrin.

Kap Verdes Escudo (CVE)

Kap Verdes escudo är den officiella valutan i Kap Verde, en ögrupp belägen i Atlanten utanför Afrikas västkust. CVE infördes 1914 och är uppdelad i 100 centavos. Valutan är starkt knuten till euron, vilket ger en viss stabilitet trots landets ekonomiska utmaningar. CVE används i alla former av ekonomiska transaktioner inom Kap Verde och är en viktig del av landets ekonomiska struktur.

Konvertera Mellan MOP och CVE

För att konvertera mellan MOP och CVE, eller någon annan valuta, följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får resultatet omedelbart.

Vår valutaomvandlare erbjuder även ett diagram med historiska växelkurser för valutaparet MOP/CVE, vilket ger dig en tydlig bild av hur kursen har förändrats över tid.

Slutsats

Att förstå valutaparet MOP/CVE kan vara avgörande för både investerare och resenärer. Genom att använda vår valutaomvandlare kan du enkelt och snabbt få den information du behöver för att fatta välgrundade beslut. Utforska även andra valutapar och historiska data direkt på vår sida.

10.81 SEK +0.02 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.71 SEK +0.02 SEK
0.98 SEK +0.00 SEK
13.91 SEK -0.0012 SEK
12.27 SEK +0.08 SEK