Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - CNYSZL
2023-07-23 - 2024-07-23 -0.02-2.45%

Valutaparet SZL/CNY: En Översikt

Valutaparet SZL/CNY representerar förhållandet mellan Swaziländsk Lilangeni (SZL) och Kinesisk Yuan (CNY). Detta valutapar är av stort intresse för investerare och företag som är verksamma inom eller har affärsrelationer med Eswatini och Kina. Här ger vi en kortfattad översikt över dessa två valutor och deras respektive ekonomiska bakgrund.

Swaziländsk Lilangeni (SZL)

Swaziländsk Lilangeni (SZL) är den officiella valutan i Eswatini, tidigare känt som Swaziland. Valutan infördes 1974 och är uppkallad efter det traditionella swaziländska ordet för pengar. Lilangeni är bunden till den sydafrikanska randen (ZAR) i ett 1:1 förhållande, vilket innebär att dess värde i stor utsträckning påverkas av den sydafrikanska ekonomin. Eswatinis ekonomi är främst baserad på jordbruk, textilindustri och gruvdrift.

Kinesisk Yuan (CNY)

Kinesisk Yuan (CNY), även känd som Renminbi (RMB), är den officiella valutan i Kina. Yuanen har blivit allt viktigare på den globala ekonomiska scenen de senaste decennierna, i takt med Kinas snabba ekonomiska tillväxt. Yuanen används både inom Kina och internationellt, och landets centralbank, People’s Bank of China, spelar en aktiv roll i att reglera dess värde. Kinas ekonomi är diversifierad och inkluderar tillverkning, teknologi, finans och tjänstesektorn.

Konvertera Mellan Valutor

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive SZL och CNY. Följ dessa enkla steg:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. SZL).
  3. Välj målvaluta (t.ex. CNY).
  4. Konverteringen sker automatiskt och resultatet visas omedelbart.

Förutom att erbjuda omedelbara konverteringar, visar vår valutaväxlare även ett diagram med historiska växelkurser för att ge dig en bättre förståelse för valutaparets fluktuationer över tid.

Sammanfattning

Valutaparet SZL/CNY är viktigt för alla som är involverade i affärer mellan Eswatini och Kina. Med vår valutaväxlare kan du enkelt och snabbt konvertera mellan dessa och andra valutor, samt få tillgång till historiska data för att göra informerade beslut.

10.77 SEK +0.05 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.69 SEK +0.02 SEK
0.98 SEK -0.0009 SEK
13.90 SEK +0.04 SEK
12.08 SEK +0.02 SEK