Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - AZNSEK
2023-07-23 - 2024-07-23 +0.193.02%

Valutaparet AZN/SEK: Azerbajdzjanska Manat och Svenska Kronor

Valutaparet AZN/SEK representerar växelkursen mellan Azerbajdzjanska Manat (AZN) och Svenska Kronor (SEK). Att förstå dessa valutor och deras växelkurser kan vara viktigt för både investerare och resenärer. Här ger vi en kortfattad översikt av de båda valutorna och deras betydelse.

Azerbajdzjanska Manat (AZN)

Azerbajdzjanska Manat är den officiella valutan i Azerbajdzjan och förkortas som AZN. Manaten introducerades första gången 1992 efter upplösningen av Sovjetunionen och har sedan dess genomgått flera reformer och omvärderingar. Azerbajdzjan är känt för sina rika oljeresurser, vilket spelar en central roll i landets ekonomi och påverkar valutans värde.

Svenska Kronor (SEK)

Svenska Kronor, förkortat som SEK, är den officiella valutan i Sverige. Den har använts sedan 1873 och är en av de äldsta valutor som fortfarande är i bruk. Sveriges stabila ekonomi, starka exportsektor och långa tradition av ekonomisk stabilitet gör att kronan ofta betraktas som en säker valuta.

Konvertera Mellan AZN och SEK

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive AZN och SEK. Följ dessa enkla steg för att göra en konvertering:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta (t.ex. AZN).
  3. Välj målvaluta (t.ex. SEK).
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får resultatet direkt.

Historiska Växelkurser

För att ge dig en bättre förståelse av valutaparets utveckling över tid, presenterar vi även ett diagram med historiska siffror för AZN/SEK. Detta kan vara användbart för att analysera trender och göra informerade beslut.

Oavsett om du är en investerare, resenär eller bara nyfiken på valutakurser, erbjuder vår valutaväxlare ett enkelt och effektivt sätt att hålla koll på aktuella växelkurser och göra nödvändiga konverteringar.

10.77 SEK +0.04 SEK
1.57 SEK +0.00 SEK
11.69 SEK +0.01 SEK
0.98 SEK -0.0003 SEK
13.89 SEK +0.03 SEK
12.08 SEK +0.02 SEK