Rehabiliteringssjuksköterska lön

40 900 kr

Företagssköterskor

Vad blir lönen efter skatt?

40 800 - 40 900 kr / månaden

Hälso- & sjukvård

Löneutveckling Rehabiliteringssjuksköterska

Snittlön 40 900 kr
Män 0 kr
Kvinnor 41 000 kr

Vad gör en Rehabiliteringssjuksköterska?

En rehabiliteringssjuksköterska, ofta även kallad företagssköterska, spelar en avgörande roll inom hälso- och sjukvården. Deras huvuduppgift är att hjälpa patienter att återhämta sig från sjukdomar och skador, samt att stödja dem i att återfå sin fulla funktionsförmåga. Det innebär att de arbetar med rehabiliteringsplaner, utför behandlingar och erbjuder rådgivning till patienter och deras familjer. Arbetsuppgifterna kan också inkludera att samordna vårdinsatser och arbeta i team med andra vårdprofessioner.

Lön som Rehabiliteringssjuksköterska

Att arbeta som rehabiliteringssjuksköterska kan vara ekonomiskt fördelaktigt. Snittlönen för yrket ligger på 40 900 kronor. För kvinnor är medellönen något högre, på 41 000 kronor. Löneutvecklingen har varit positiv; snittlönen har ökat från 40 100 kronor till 40 900 kronor sedan den senaste mätningen.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli rehabiliteringssjuksköterska krävs en sjuksköterskeexamen, följt av påbyggnadsutbildningar inom rehabilitering. Många arbetsgivare värdesätter även erfarenhet inom området och vidareutbildningar i specifika rehabiliteringsmetoder. Det kan också vara fördelaktigt att ha kunskaper inom ergonomi och arbetsmiljö, särskilt om man arbetar som företagssköterska.

Arbetsmarknadsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens prognos finns det begränsade uppgifter om yrket rehabiliteringssjuksköterska. Därför finns ingen specifik bedömning av jobbutsikterna i dagsläget. Generellt sett är dock efterfrågan på sjuksköterskor hög, och specialiseringar som rehabilitering kan ge en konkurrensfördel på arbetsmarknaden.

Förmåner och arbetsvillkor

Förmåner kan variera mellan olika arbetsgivare. Vanligt förekommande förmåner inom vårdsektorn inkluderar betalda vidareutbildningar och fortbildningar, vilket är särskilt relevant för rehabiliteringssjuksköterskor som behöver hålla sig uppdaterade med de senaste metoderna och teknikerna. Andra förmåner kan inkludera flexibla arbetstider och i vissa fall tillgång till tjänstemobil.

Vad att tänka på

Om du överväger en karriär som rehabiliteringssjuksköterska är det viktigt att ha ett genuint intresse för att hjälpa människor att återfå sin hälsa och funktion. Yrket kräver goda kommunikationsförmågor, tålamod och en förmåga att arbeta självständigt såväl som i team. Det kan vara både fysiskt och känslomässigt krävande, men också mycket givande när man ser patienternas framsteg.

Sammanfattning

Att arbeta som rehabiliteringssjuksköterska innebär att man bidrar till patienters återhämtning och livskvalitet. Med en snittlön på 40 900 kronor och en positiv löneutveckling är det ett attraktivt yrkesval för många. Utbildningskraven inkluderar en sjuksköterskeexamen och specialutbildningar inom rehabilitering. Även om specifika arbetsmarknadsprognoser saknas, är behovet av kvalificerade sjuksköterskor generellt sett högt. Förmåner som betalda utbildningar och flexibla arbetstider kan också göra yrket mer lockande.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Rehabiliteringssjuksköterska har SSYK-koden 2234, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter