- Lönestatistik
- Presenningssömmare
Presenningssömmare lön
31 443 - 30 948 kr / månaden
Kvinnor tjänar 25872% av vad män gör.
Hantverksyrken
Löneutveckling Presenningssömmare
Vad innebär det att arbeta som Presenningssömmare?
Att arbeta som presenningssömmare innebär att man är en del av hantverkssektorn, där huvuduppgiften är att sy och reparera presenningar. Dessa kan användas inom olika branscher som transport, bygg och jordbruk. En presenningssömmare måste ha goda kunskaper i att hantera olika typer av material och sömnadstekniker för att säkerställa att presenningarna är hållbara och uppfyller kundens krav.
Lönen för en Presenningssömmare
För de som är intresserade av yrket presenningssömmare är det naturligt att undra över löneläget. Snittlönen för en presenningssömmare ligger för närvarande på 30 948 kronor per månad. Detta är en ökning från den tidigare mätningen då snittlönen var 30 698 kronor. För timanställda presenningssömmare ligger snittlönen på 186 kronor i timmen, baserat på 166 arbetstimmar i månaden.
Löneskillnader och statistik
Det finns för närvarande ingen specifik lönestatistik för kvinnor och män inom yrket presenningssömmare. Dock visar statistiken att kvinnor tjänar 25 872% av vad män gör, vilket indikerar en signifikant skillnad i lönenivåer beroende på kön.
Arbetsförhållanden och framtidsutsikter
Arbetet som presenningssömmare kan vara fysiskt krävande och kräver ofta noggrannhet och precision. Det kan innebära att arbeta med stora och tunga material i både inomhus- och utomhusmiljöer. Framtidsutsikterna inom yrket är svåra att bedöma exakt, då det enligt Arbetsförmedlingens prognoser inte finns tillräckligt med underlag för att göra en tydlig bedömning av jobbutsikterna.
Utbildning och kvalifikationer
För att bli presenningssömmare behövs det vanligtvis ingen specifik formell utbildning, men erfarenhet av sömnad och materialkännedom är mycket värdefullt. Vissa arbetsgivare kan erbjuda intern utbildning för att säkerställa att anställda har rätt kompetens. Ett intresse för hantverk och en vilja att lära sig nya tekniker kan också vara fördelaktigt.
Förmåner och arbetsvillkor
Förmåner för presenningssömmare kan variera beroende på arbetsgivaren. Det är inte vanligt med förmåner som betald mobil eller möjlighet att arbeta hemifrån, med tanke på det praktiska och fysiska arbetet som krävs. Dock kan vissa arbetsgivare erbjuda betalda utbildningar för att förbättra de anställdas färdigheter.
Att tänka på för den som vill bli Presenningssömmare
För den som överväger en karriär som presenningssömmare är det viktigt att tänka på de fysiska kraven i arbetet och att vara beredd på att hantera olika material och arbetssituationer. Det kan vara en fördel att ha en bakgrund inom sömnad eller hantverk samt att ha ett öga för detaljer. Eftersom det inte finns en tydlig prognos för jobbutsikterna inom yrket, kan det vara klokt att hålla sig uppdaterad om utvecklingen inom branschen och eventuella nya tekniker eller material som kan påverka arbetet.
Lön fördelat på ålder och sektor
Om datan
All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.
Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.
Yrket Presenningssömmare har SSYK-koden 7532, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.
-
Musikinstrumentmakare o övriga konsthantverkare
-
Glastekniker
-
Fin-, inrednings- och möbelsnickare
-
Finmekaniker
-
Musikinstrumentmakare o övriga konsthantverkare
-
Smeder
-
Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
Tis, 17 dec 2024 - 08:56 -
Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
Tors, 23 maj 2024 - 22:26