Bild som illustrerar Logistikkonsult

Logistikkonsult lön

46 600 kr

Civilingenjörsyrken, logistik och prod.planering

Vad blir lönen Efter skatt?

41 100 - 49 800 kr / månaden

Kvinnor tjänar 95% av vad män gör.

Tekniskt arbete

Löneutveckling Logistikkonsult

Snittlön 46 600 kr
Män 47 400 kr
Kvinnor 45 200 kr
Bild som representerar yrket Logistikkonsult

Yrkesprofil: Logistikkonsult

Logistikkonsulter spelar en avgörande roll i att optimera och effektivisera logistik- och produktionsplaneringsprocesser inom olika organisationer. De analyserar, planerar och implementerar lösningar som syftar till att förbättra material- och informationsflöden. Deras arbete är kritiskt för företag som strävar efter att minska kostnader och förbättra leveransprecision.

Lönestatistik för Logistikkonsult

Den genomsnittliga månadslönen för en logistikkonsult i Sverige är för närvarande 46 600 kr. Löneskillnaden mellan könen är märkbar, där män tjänar i genomsnitt 47 400 kr medan kvinnor tjänar 45 200 kr, vilket innebär att kvinnor tjänar 95% av vad män gör. Jämfört med föregående år har snittlönen ökat från 44 000 kr till 46 600 kr, vilket visar på en positiv löneutveckling inom yrket.

Utbildning och kvalifikationer

För att arbeta som logistikkonsult krävs oftast en högskoleutbildning inom logistik, industriell ekonomi eller annan relevant teknisk disciplin, såsom civilingenjör i logistik och produktionsplanering. Många arbetsgivare värderar även praktisk erfarenhet inom logistik eller supply chain management, samt kompetenser i projektledning och affärsanalys.

Förutsättningar för att få ett jobb inom yrket

Utöver formell utbildning är det viktigt för blivande logistikkonsulter att utveckla starka analytiska färdigheter och förmågan att arbeta med komplexa datamängder. Kunskaper i relevanta IT-system och verktyg för dataanalys är också avgörande. Personliga egenskaper som problemlösningsförmåga, kommunikationsförmåga och förmåga att arbeta i team är essentiella för att lyckas i rollen.

Arbetsmarknad och framtidsutsikter

Arbetsmarknaden för logistikkonsulter är lovande, drivet av företagens ökade behov av att effektivisera sina logistikprocesser i en allt mer globaliserad och konkurrensutsatt marknad. Yrket erbjuder goda möjligheter till karriärutveckling, ofta med möjligheten att avancera till ledande positioner inom logistik och supply chain management.

Eventuella förmåner

Arbetsgivare kan erbjuda olika typer av förmåner för att attrahera och behålla kvalificerade logistikkonsulter. Dessa kan inkludera betalda vidareutbildningar, flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete, och andra förmåner som främjar både professionell utveckling och arbetslivsbalans.

Vad man ska tänka på om man önskar jobba som Logistikkonsult

För den som överväger en karriär som logistikkonsult är det viktigt att vara beredd på en dynamisk arbetsmiljö där kraven och förväntningarna kan förändras snabbt. En vilja att ständigt lära sig nya saker och anpassa sig till nya teknologier och metoder är avgörande för att hålla sig relevant på arbetsmarknaden.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en Logistikkonsult är 49800 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar som privatanställd tjänsteman och har en eftergymnasial utbildning på 3 år eller mer. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 46800 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en Logistikkonsult är 41100 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Privata sektorn och har en gymnasial utbildning på 3 år. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 43000 kr.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Logistikkonsult har SSYK-koden 2141, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Opinionen - Senaste Opinionsundersökningen från Demoskop: Små Förändringar men Intressanta Trender
  Opinionen Sön, 19 maj 2024 - 09:11
 • Inflationen - Ny Inflationsdata: KPIF på 2.3% - Vad Betyder Det För Dig?
  Inflationen Tors, 16 maj 2024 - 07:57
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
 • Styrräntan - Senaste Nytt om Styrräntan: Hur Påverkar Det Dig?
  Styrräntan Ons, 8 maj 2024 - 12:56
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter