Kopparslagare lön

32 200 kr

Tunnplåtslagare

Vad blir lönen efter skatt?

32 000 - 32 200 kr / månaden

Industriell tillverkning

Löneutveckling Kopparslagare

Snittlön 32 200 kr
Män 32 300 kr
Kvinnor 0 kr

Lön för Kopparslagare

Att arbeta som Kopparslagare, även känt som Tunnplåtslagare, är ett yrke som erbjuder en stabil inkomst. Den genomsnittliga lönen för en Kopparslagare ligger på 32 200 kronor per månad. För män är den genomsnittliga lönen något högre, på 32 300 kronor. Vi saknar specifika löneuppgifter för kvinnor inom yrket. Jämfört med föregående år har snittlönen ökat från 31 300 kronor till 32 200 kronor, vilket indikerar en positiv löneutveckling inom yrket.

Arbetsuppgifter för en Kopparslagare

En Kopparslagare arbetar främst med att forma och montera tunnplåt, vilket kan inkludera allt från tak och fasader till ventilationssystem och andra byggnadsdetaljer. Arbetsuppgifterna kräver precision, tekniskt kunnande och ofta arbete på hög höjd. Arbetet kan vara fysiskt krävande och kräver god fysik samt en känsla för detaljer och estetik.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli Kopparslagare krävs vanligtvis en yrkesutbildning inom bygg och anläggning med inriktning på plåtslageri. Många börjar sin karriär genom att gå en yrkesskola och sedan fortsätta som lärling hos ett företag. Den praktiska erfarenheten är mycket viktig inom yrket och många arbetsgivare erbjuder fortlöpande utbildning och certifiering för att säkerställa att de anställda håller sig uppdaterade med de senaste teknikerna och säkerhetsföreskrifterna.

Arbetsmarknad och framtidsutsikter

Enligt Arbetsförmedlingens prognoser är arbetsmöjligheterna för Tunnplåtslagare, där Kopparslagare ingår, mycket goda nationellt sett. Det förväntas att efterfrågan på yrket kommer att vara oförändrad på fem års sikt, men samtidigt finns det en paradoxal rekryteringssituation. Det är många som lämnar yrket samtidigt som det är svårt att rekrytera nya. Detta innebär att det finns stora möjligheter för nyutexaminerade och erfarna yrkesverksamma att hitta arbete inom fältet.

Arbetsmiljö och förmåner

Arbetsmiljön för en Kopparslagare kan vara varierad beroende på arbetsplats och arbetsuppgifter. Det kan innebära arbete utomhus i olika väderförhållanden och ibland på hög höjd. Många företag erbjuder dock förmåner som betalda utbildningar och vidareutbildning för att säkerställa att deras anställda är välutrustade för sina arbetsuppgifter. Andra förmåner kan inkludera arbetskläder, verktyg och ibland även teknisk utrustning som mobiltelefoner.

Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Kopparslagare har SSYK-koden 7214, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Yrkesbarometern

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Styrräntan - Riksbanken Behåller Styrräntan på 3.75%: Vad Betyder Det för Dig?
  Styrräntan Fre, 28 jun 2024 - 14:37
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter