EU-kontrollant, lantbruksstöd lön

40 300 kr

Specialister och rådgivare inom lantbruk m.m.

Vad blir lönen efter skatt?

31 200 - 42 900 kr / månaden

Kvinnor tjänar 91% av vad män gör.

Naturbruk

Löneutveckling EU-kontrollant, lantbruksstöd

Snittlön 40 300 kr
Män 42 100 kr
Kvinnor 38 200 kr

Lön och arbete för EU-kontrollant, lantbruksstöd

Att arbeta som EU-kontrollant inom lantbruksstöd innebär att man har en specialiserad roll inom lantbruket där man ansvarar för att säkerställa att lantbrukare följer EU:s regler och riktlinjer för stöd och bidrag. Detta yrke kombinerar inspektion, rådgivning och rapportering för att säkerställa att de ekonomiska stöd som utbetalas används korrekt och effektivt.

Vad gör en EU-kontrollant, lantbruksstöd?

Som EU-kontrollant inom lantbruksstöd är arbetsuppgifterna varierande och kan inkludera fältbesök för att inspektera gårdar, kontrollera att djurhållning och odling sker i enlighet med EU:s regler, samt att granska dokumentation och ekonomiska rapporter. Kontrollanter fungerar ofta som rådgivare för lantbrukare och hjälper dem att förstå och följa de krav som ställs för att erhålla stöd. Yrket kräver noggrannhet, analytisk förmåga och en god förståelse för jordbrukets villkor och regelverk.

Lönestatistik

Snittlönen för en EU-kontrollant inom lantbruksstöd är 40 300 kronor per månad. Det finns en viss löneskillnad mellan könen, där män i genomsnitt tjänar 42 100 kronor medan kvinnor tjänar 38 200 kronor. Det innebär att kvinnor tjänar cirka 91% av vad män gör inom samma yrke. Jämfört med föregående mätning har snittlönen ökat från 39 300 till 40 300 kronor.

Utbildning och kvalifikationer

För att bli EU-kontrollant inom lantbruksstöd krävs vanligtvis en högre utbildning inom agronomi, lantbruksvetenskap eller liknande områden. Erfarenhet från praktiskt lantbruk eller tidigare arbete inom jordbrukssektorn är ofta meriterande. Det är också viktigt att ha goda kunskaper om EU:s jordbrukspolitik och regler samt att kunna hantera administrativa uppgifter och rapportering.

Arbetsmarknad och förutsättningar

Arbetsmarknaden för EU-kontrollanter inom lantbruksstöd är relativt stabil, med behov av kvalificerade personer som kan säkerställa att EU:s stöd används korrekt. Arbetet kan innebära en del resor och fältarbeten, vilket kräver flexibilitet och möjlighet att arbeta utomhus. God kommunikationsförmåga är också viktig då arbetet ofta innebär kontakt med lantbrukare och andra aktörer inom jordbrukssektorn.

Förmåner och arbetsvillkor

Förmåner för EU-kontrollanter inom lantbruksstöd kan variera beroende på arbetsgivare. I vissa fall kan det inkludera betalda utbildningar för att hålla sig uppdaterad med aktuella regler och teknologier, samt andra förmåner som exempelvis betald mobiltelefon eller tjänstebil för fältarbeten. Det är viktigt att undersöka vilka specifika förmåner som erbjuds av potentiella arbetsgivare.

Vem har högst lön?
Den högsta lönen för en EU-kontrollant, lantbruksstöd är 42900 kr. Denna lön tillhör en man som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en forskarutbildning. Den högsta lönen för en kvinna inom samma yrke är 42500 kr.
Vem har lägst lön?
Den lägsta lönen för en EU-kontrollant, lantbruksstöd är 31200 kr. Denna lön tillhör en kvinna som arbetar inom den Offentlig sektorn och har en gymnasial utbildning på 3 år. Den lägsta lönen för en man inom samma yrke är 35500 kr.
Lön per sektor
Lön baserat på utbildning

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket EU-kontrollant, lantbruksstöd har SSYK-koden 2134, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter