Postdoktor i Europaforskning (1-3)

Göteborgs Universitet

Västra Götalands län, Göteborg

Tidigare erfarenhet är önskad

67 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Göteborgs universitet möter samhällets utmaningar med mångsidig kunskap. 56 000 studenter och 6 600 medarbetare gör universitetet till en stor och inspirerande arbetsplats. Stark forskning och attraktiva utbildningar lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar Göteborgs universitet till en bättre framtid.Centrum för Europaforskning vid Göteborgs universitet (CERGU) är ett tvärvetenskapligt centrum som stöds av Handelshögskolan, Humanistiska fakulteten och Samhällsvetenskapliga fakulteten. Anställningen innebär en unik dubbel anknytning med det tvärvetenskapliga centret samtidigt som anställningen och den fysiska placeringen blir vid en för forskningsprojektet relevant institution vid någon av de tre fakulteterna.

CERGU skapades 1995, och vår nätverksliknande organisation ger våra forskare möjlighet att kombinera disciplinärt djup med tvärvetenskapliga insikter om Europaforskning (se www.cergu.gu.se). CERGU:s målsättning är att stödja tvärvetenskaplig forskning om Europa och fungera som en kunskapsnod som bidrar till tvärvetenskaplig och policy-relevant debatt om Europeiska utmaningar. CERGU lägger stor vikt vid att hjälpa unga forskartalanger att utvecklas som forskare och vi har en välkomnande och stimulerande atmosfär. CERGU-postdokar ges möjlighet att bedriva sin egen tvärvetenskapliga Europaforskning, i linje med något av CERGU:s fyra forskningsteman, i två års tid.

Läs mer om anställningen och sök på lediga anställningar på Göteborgs universitet.

Ämne
Europaforskning

Ämnesbeskrivning
Vi uppmanar potentiella sökande att i sin ansökan beskriva i vilken utsträckning deras föreslagna projekt och meriter kan gynnas av, och bidra till, CERGU:s forskningsmiljö och våra tematiska forskningsområden. Likaså uppmanar vi sökande att identifiera forskare och forskningsprojekt vid de tre fakulteterna som knyter an till det förslagna projektet. CERGU har fyra tematiska forskningsområden:

Cultural Borders

Mobility and Migration in Europe

Institutions, Parties and Movements

External Relations, Security and Trade

Dessa teman beskrivs mer uförligt på CERGU:s hemsida.

Arbetsuppgifter 
De som erbjuds tjänsten kommer att verka i en tvärvetenskaplig miljö med syfte att bidra till högkvalitativ forskning med potential att utgöra ett signifikant bidrag till Europaforskningen. Vi förväntar oss att de som anställs kommer att bidra till den gemensamma forskningsmiljön samtidigt som de självständigt genomför sin föreslagna forskning. Därutöver förväntas de anställda organisera en mindre konferens eller workshop under sin tid som postdok och presentera sin egen forskning på konferenser. Arbetet ska huvudsakligen bedrivas i Göteborg för att möjliggöra deltagande i CERGU-aktiviteter såsom tisdagsfrukostar, regelbundna arbetsseminarier, internationella konferenser, gästseminarier och publika evenemang riktade mot allmänheten. Vi ser positivt på att engagera våra postdok-forskare i arbete kopplat till CERGU:s löpande verksamhet och sådana arbetsuppgifter kan också bli aktuella.

Vanligen kombineras postdoktjänsterna med upp till 20% undervisning, men detta måste först avtalas med den institution där anställningen kommer att vara placerad. Många forskare i CERGU:s nätverk undervisar även på något av de Europaprogram som organiseras av Centrum för Europastudier (CES), utöver undervisning på sin hemmainstitution.

Behörighet
Behörig att anställas som postdoktor är den som senast vid tiden för antsällningsbeslutet har avlagt doktorsexamen i ett ämne som omfattas av CERGU:s tematiska forskningsområden, och som kan kopplas till någon av institutionerna vid de tre fakulteterna. En anställning som postdoktor syftar till att ge juniora forskare möjlighet att etablera sig som forskare. Därför vänder vi oss i första hand till forskare som tagit sin doktorsexamen högst 3 år innan ansökningstidens utgång. Ansökningar från sökande som avlagt examen tidigare än tre år innan ansökningstidens utgång kan beaktas under särskilda villkor.

För mer information om behörighet se Göteborgs universitets anställningsordning GU 2024/1687.

 

Ansökan ska vara inkommen senast: 2025-02-27

Universitetet arbetar aktivt för en arbetsmiljö med jämställda förhållanden och sätter värde på de kvalitéer mångfald tillför verksamheten.

Universitetet tillämpar individuell lönesättning.

Enligt Riksarkivets föreskrifter är universitetet skyldigt att förvara ansökningshandlingar i två år efter tillsättningsbeslutet. Om du som sökande till en anställning särskilt begär tillbaka dina handlingar återsänds de när de två åren har förflutit, i annat fall kommer de att gallras ut.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Göteborgs universitet anlitar upphandlad annonsbyrå i samband med rekrytering av personal. Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.
🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Senaste artiklarna
  • Information om Statsskuld.se - Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
    Tis, 17 dec 2024 - 08:56
  • Opinionen - Demoskop: Socialdemokraterna tappar, Centern ökar
    Fre, 25 okt 2024 - 14:35
  • Statsskulden - Sveriges statsskuld: Historisk låg nivå i förändring
    Tis, 8 okt 2024 - 10:07
  • Yrke - Lön och arbete som Studieledare: Vad du behöver veta
    Ons, 4 sep 2024 - 18:10
  • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
    Tors, 23 maj 2024 - 22:26