Lunds Universitet - Logo

SI-ledare sökes till Lunds universitet

Lunds Universitet

19 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.

Institutionen för tjänstevetenskap söker tre SI-ledare till höstterminen 2025.

Vi söker erfarna studenter som läser på vårt kandidatprogram i service management eller logistics service management och som vill jobba extra med att hjälpa studenter på kurser som de redan själva har läst.

Arbetsuppgifter

Som SI-ledare kommer du att regelbundet ordna möten där du leder studentgrupper i ditt ämne enligt gängse SI-metodik. Syftet med SI-passen är att studentgruppen ska diskutera ämnets begrepp och frågeställningar och tillsammans komma fram till svar och lösningar. Studenterna lär sig att se varandra som lärarresurs och tränas i kollaborativt lärande.

SI-ledaren har som uppgift att leda studenterna och strukturera SI-passen. SI-ledaren ska inte undervisa eller presentera något, utan gruppen ska tillsammans bearbeta kursinnehållet som redan presenterats av lärarna. SI-ledaren agerar som stöd och bollplank i denna process.

Arbetsuppgifterna för denna anställning innefattar mer specifikt:

  • förbereda och leda SI-pass på kandidatprogrammet i service management och logistics service management
  • registrera och rapportera närvaro efter varje SI-pass
  • skriva en kort sammanfattning efter varje SI-pass
  • schemalägga dina egna SI-pass och i övrigt bistå med SI-administration
  • delta i SI-handledning när denna erbjuds

Även andra arbetsuppgifter kan förekomma.

Behörighet

För att kunna anställas som amanuens måste du enligt 5 kap 10 HF vara antagen till utbildning på grundnivå eller avancerad nivå. Examen får inte vara uttagen.

Kvalifikationer

Krav för anställningen är:

  • du ska vara antagen och ha påbörjat andra eller tredje året på våra kandidatprogram i service management eller logistics service management,
  • du ska ligga i fas med dina studier,
  • du ska vara ansvarstagande, flexibel och beredd att anpassa dig till studentgruppens behov,
  • du ska ha lätt för att samarbeta med andra,
  • du ska vara självgående,
  • du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Meriterande för anställningen är:

  • du ska ha deltagit i SI-pass som student.

Krav för att vara SI-ledare är dessutom genomgången SI-ledarutbildning. Denna erbjuds för blivande SI-ledare i början av varje termin. Du kan alltså söka anställningen utan att ha genomgått SI-ledarutbildning. Om du har goda studieresultat så ser vi det som meriterande. Utöver detta läggs stor vikt vid personlig lämplighet.

Övrigt

Anställningen är tidsbegränsad fr.o.m. 15 augusti 2025 t.o.m. 15 december 2025 och avser omfattning på 10 % av heltid. Anställningen får inte påverka amanuensens studier negativt. Bestämmelser gällande utbildningsanställning som amanuens finns i högskoleförordningen (SFS 2017:284), 5 kap 8-12 §§, ej LAS grundande. I anställningen ingår semester som i samråd planeras ut inom anställningen.

Så här söker du

Ansökan ska innehålla CV och personligt brev med motivering till varför du är intresserad av att vara SI-ledare och på vilket sätt du är lämplig för detta uppdrag. Bifoga utdrag från LADOK som visar att du är i fas med studierna.

Välkommen med din ansökan

Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Lunds universitet är ett av landets ledande kunskapscentra för forskning och utbildning inom samhälls- och beteendevetenskap. Med verksamhet i både Lund och Helsingborg, över 700 anställda och cirka 5 700 helårsstudenter är fakulteten en av Lunds universitets största. Vi erbjuder en kreativ akademisk miljö med engagerade studenter och medarbetare. Vår huvuduppgift är att utveckla, förmedla och förvalta kunskap om samhälle, människa och organisationer i en miljö som präglas av öppenhet, tolerans och nyfikenhet.

Institutionen för tjänstevetenskap tillhör samhällsvetenskaplig fakultet och har verksamheten placerade vid Campus Helsingborg. Institutionen som funnits sedan år 2000 är en framgångsrik tvärvetenskaplig forsknings- och utbildningsmiljö.

Institutionen driver två kandidatprogram i service management. Vidare finns ett mastersprogram i service management med fem inriktningar: culture and creativity management, retail, supply chain service management, sustainable service management samt tourism. Undervisningsspråket på kandidatnivå är svenska, på mastersnivå engelska.

Forskningen vid institutionen tar sin utgångspunkt i aktuella samhällsproblem där tjänstesektorn är i fokus. Forskningen är organiserad i fem tvärvenskapliga teman: Hållbarhet, resurser och tjänster; management, organisering och arbete; turism, plats och mobilitet, konsumtion, marknadsföring och detaljhandel samt kulturella och kreativa näringar.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Elpriset - Dagens och Morgondagens Elpriser i Sverige
    Ons, 2 apr 2025 - 13:01
  • Information om Statsskuld.se - Stora Nyheter & Förbättringar på Statsskuld.se
    Mån, 31 mar 2025 - 15:20
  • Rabattkod - Fira med Live it – 20% rabatt på populära upplevelser!
    Ons, 26 mar 2025 - 12:01
  • Styrräntan - Riksbanken Lämnar Styrräntan Oförändrad: Effekter och Prognoser
    Tors, 20 mar 2025 - 14:02
  • Inflationen - Inflationen i februari 2025: KPIF stiger till 2,9%
    Tors, 13 mar 2025 - 08:36
  • Statsskulden - Sveriges Statsskuld på Historisk Lågpunkt
    Mån, 10 mar 2025 - 10:06