Projektassistent inom experimentell patologi

Lunds Universitet

Skåne län, Malmö

Previous experience is desired

1 days left
to apply for the job

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens främsta lärosäten. Här finns omkring 47 000 studenter och mer än 8 800 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Jämställdhet, lika villkor och mångfald är grundläggande principer för alla delar av vår verksamhet.



Beskrivning av arbetsplatsen
Vid forskargruppen för experimentell patologi bedrivs forskning inom området cancer och då speciellt nya sätt att motverka cancerspridning och bildandet av metastaser.

Forskningen har sedan flera år legat i framkant inom detta område och resultaten ifrån detta arbete har lett till flera kliniska prövningar av en ny läkemedelskandidat som är tänkt att stoppa metastasbildning. Gruppen leds av professor Tommy Andersson och består av forskande och teknisk personal. Du kan läsa mer om forskningen https://portal.research.lu.se/en/organisations/experimental-pathology-malmã. Verksamheten är lokaliserad på CRC i Malmö.

Inom forskargruppen värnar vi om en god arbetsmiljö med respekt och omtanke i våra relationer med varandra, och strävar efter en arbetsplats som upplevs som utvecklande och stimulerande för alla medarbetare. Vi arbetar vi ständigt för att skapa förutsättningar för arbetsglädje, utveckling och delaktighet för alla medarbetare. Vi värnar både om den fysiska säkerheten och psykosociala arbetsmiljön.

Vi erbjuder
Lunds universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd vid Lunds universitet, https://www.lu.se/om-universitetet/jobba-hos-oss.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden
Du kommer att bli en viktig medarbetare i ett redan startat och pågående vetenskapligt cancerprojekt där vi har identifierat en intressant receptor som WNT5A analogen Foxy-5 binder till och som kan förklara flera av dess observerade cancerhämmande effekter. Målet är att avsluta detta projekt med inskickande av en publikation under 2026. Det innebär att du som medarbetare naturligtvis kommer att ingå som medförfattare.

Du kommer att arbeta i ett projekt som bedrivs i samarbete med en indisk forskargrupp. Arbetet kommer därför att innefatta digitala möten och samordning med forskarna i denna indiska grupp. Du kommer huvudsakligen att jobba normal arbetstid men eventuellt kan vissa experimentella försök kräva arbete på udda tider. På grund av tidsskillnaden mellan Sverige och Indien kan vissa digitala möten även behöva ske utanför normal arbetstid (då kan deltagande naturligtvis ske hemifrån).    

Kvalifikationer
Krav för anställningen är:

- Masterexamen inom experimentell cancerforskning
- Dokumenterad praktisk och teoretisk erfarenhet av cancerforskning och/eller nyligen genomgången utbildning inom detta forskningsfält   
- Dokumenterad kunskap och erfarenhet inom arbete med cancercellinjer och då specifikt vad det gäller analys med Western blot, QPCR samt migrations- och/eller invasions-assays
- Kunskap och erfarenhet av CRISPR knockdown
- Förmåga att jobba självständigt såväl experimentellt som analytiskt, samt att sammanställa vetenskapliga rapporter
- Goda kunskaper i engelska, såväl muntligen som skriftligen

Meriterande för anställningen är:

- Erfarenhet av bioinformatisk analys
- Erfarenhet av analyser av intracellulär WNT5A signalering och dess funktionella effekter

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning med omfattningen heltid. Önskat startdatum är den 1 mars 2025 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Instruktioner för ansökan
Anställningen söks via universitetets rekryteringssystem. Ansökan ska innehålla personligt brev med motivering till varför du är intresserad av anställningen och på vilket sätt anställningen matchar dina meriter. Ansökan ska även innehålla CV, examensbevis eller motsvarande samt övrigt som du önskar åberopa (kopior av betyg, uppgifter till referenser, rekommendationsbrev etc.)

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Institutionen för translationell medicin är en av de sex institutionerna vid Lunds universitets medicinska fakultet. Vi bedriver grundforskning i laboratoriemiljö, patientnära och klinisk forskning, och genomför även epidemiologiska studier.

Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.
🖐 Was this job fit for someone?
Share

Other jobs in the same field

Maybe it’s time to broaden the search with these available jobs

Keyword / Occupation
Similar jobs
Latest posts
  • Information about Statsskuld.se - Improvements on Statsskuld.se: News & Updates
    Tue, 17 Dec 2024 - 08:56
  • Public Opinion - Demoskop: Social Democrats Decline, Center Party Gains
    Fri, 25 Oct 2024 - 14:35
  • National Debt - Sweden's National Debt: Historically Low Level Under Change
    Tue, 8 Oct 2024 - 10:07
  • Professions - Salary and Work as a Study Leader: What You Need to Know
    Wed, 4 Sep 2024 - 18:10
  • Municipality - Tax Pressure in Kiruna Municipality - An Overview of Tax Rates and Economic Challenges
    Thu, 23 May 2024 - 22:26