Valutaväxlare

Växla summor mellan olika valutor
Valutakurs diagram - GBPGMD
2023-06-24 - 2024-06-24 +0.002.58%

Valutaparet GMD/GBP: En Översikt

Valutaparet GMD/GBP representerar växelkursen mellan den gambiska dalasin (GMD) och det brittiska pundet (GBP). Detta valutapar är av intresse för investerare, resenärer och företag som har finansiella intressen i både Gambia och Storbritannien. För att bättre förstå dynamiken i detta valutapar, är det viktigt att känna till de grundläggande egenskaperna hos de två valutorna.

Gambiska Dalasin (GMD)

Den gambiska dalasin är den officiella valutan i Gambia, ett land beläget i Västafrika. Dalasin introducerades 1971, och ersatte den tidigare valutan, gambiska pundet. En dalasi delas in i 100 bututs. Gambia är en liten ekonomi med en stor del av sin BNP beroende av jordbruk, turism och remitteringar från utlandet. Valutans värde kan påverkas av faktorer som politisk stabilitet, väderförhållanden som påverkar jordbruket, och globala ekonomiska trender.

Brittiska Pundet (GBP)

Det brittiska pundet, ofta kallat pund sterling, är den officiella valutan i Storbritannien. Pundet är en av världens äldsta valutor som fortfarande används och är en av de mest handlade valutorna på de globala valutamarknaderna. Storbritannien har en av de största och mest utvecklade ekonomierna i världen, med en betydande inverkan på internationell handel, finans och investeringar. Faktorer som påverkar pundets värde inkluderar ekonomiska indikatorer som BNP-tillväxt, inflation, räntor, samt politiska händelser som Brexit.

Konvertera Mellan Olika Valutor

På vår hemsida kan du enkelt konvertera mellan olika valutor, inklusive GMD och GBP. Vår valutaväxlare gör det enkelt att få den senaste växelkursen och se historiska data för valutaparet. Följ dessa steg för att konvertera valutor:

  1. Ange det belopp du vill konvertera.
  2. Välj ursprungsvaluta.
  3. Välj målvaluta.
  4. Konverteringen sker automatiskt och du får omedelbart resultatet.

Ett diagram med historiska siffror för valutaparet presenteras tillsammans med konverteringen, vilket ger dig en bättre förståelse för valutornas tidigare prestation och hjälper dig att fatta informerade beslut.

Sammanfattning

Valutaparet GMD/GBP är ett intressant valutapar för dem som är involverade i finansiella transaktioner mellan Gambia och Storbritannien. Genom att använda vår valutaväxlare kan du enkelt konvertera mellan dalasi och pund samt få tillgång till historiska data för att bättre förstå valutatrenderna.

10.49 SEK -0.0416 SEK
1.51 SEK -0.0021 SEK
11.25 SEK -0.0245 SEK
0.99 SEK -0.0025 SEK
13.29 SEK -0.0200 SEK
11.74 SEK -0.0245 SEK