Torg- och marknadsförsäljare, ej tillagad mat lön

Torg- och marknadsförsäljare m.fl.

Vad blir lönen efter skatt?

Försäljning & inköp

Torg- och marknadsförsäljare, ej tillagad mat: Lön och arbete

Att vara Torg- och marknadsförsäljare, ej tillagad mat innebär att man säljer råvaror och livsmedel direkt till konsumenter på torg och marknader. Det kan handla om allt från frukt och grönsaker till kött och mejeriprodukter. Arbetet kräver goda kunskaper om produkterna man säljer, samt en förmåga att bemöta kunder på ett trevligt och säljande sätt.

Lön för Torg- och marknadsförsäljare

Enligt den senaste insamlade statistiken är snittlönen för Torg- och marknadsförsäljare, ej tillagad mat 0 kronor. Vi saknar specifika löneuppgifter för både män och kvinnor inom detta yrke. Det är viktigt att notera att snittlönen har förändrats från okänd till 0 kronor sedan den senaste mätningen, vilket indikerar en brist på tillgängliga uppgifter snarare än en faktisk lön på 0 kronor.

Arbetsuppgifter och arbetsmiljö

Som Torg- och marknadsförsäljare är dina främsta arbetsuppgifter att sälja råvaror och livsmedel på torg och marknader. Du ansvarar för att ställa upp och ta ner försäljningsstånd, hantera och presentera produkterna, samt att ta betalt och ge växel. Arbetsmiljön kan vara hektisk och kräver ofta att man arbetar utomhus, vilket innebär att man behöver vara beredd på varierande väderförhållanden.

Utbildning och kompetens

Det finns ingen formell utbildning som krävs för att bli Torg- och marknadsförsäljare, men det är en fördel att ha erfarenhet inom försäljning och kundservice. Goda kunskaper om produkterna man säljer är också viktigt, då detta kan öka förtroendet hos kunderna och förbättra försäljningen. Vissa arbetsgivare kan erbjuda internutbildningar för att säkerställa att du har den kompetens som krävs.

Förutsättningar för att få jobb inom yrket

För att få jobb som Torg- och marknadsförsäljare är det en fördel att ha en entreprenöriell ådra och en vilja att arbeta självständigt. Att ha egen tillgång till transport och försäljningsutrustning kan också vara en stor fördel. Det är vanligt att man börjar som egenföretagare inom detta yrke, vilket innebär att man själv är ansvarig för inköp av varor, marknadsföring och försäljning.

Förmåner och arbetsvillkor

Förmåner inom detta yrke kan variera stort beroende på om man är anställd eller egenföretagare. Som egenföretagare har man friheten att själv bestämma arbetstider och arbetsplats, men det innebär också ett större ansvar för egna kostnader och inkomster. Om man är anställd kan vissa arbetsgivare erbjuda förmåner som betalda utbildningar eller rabatter på de produkter man säljer.

Sammanfattningsvis är Torg- och marknadsförsäljare ett yrke som kan erbjuda stor frihet och möjlighet till direkt kundkontakt. Det är dock viktigt att vara medveten om att det kräver en del egen initiativförmåga och att löneinformationen för närvarande är bristfällig.

Om datan

All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB) och Skatteverket. Läs mer om vår data och våra datakällor här.

Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.

Yrket Torg- och marknadsförsäljare, ej tillagad mat har SSYK-koden 9520, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.

Sök Yrke & Lön

Ange sökord, kategori eller löneintervall.

Löneintervall
8000 kr
<- | ->
90000 kr
Kategorier
746
349
179
28
550
171
118
Visa alla
Liknande yrken
Senaste artiklarna
 • Opinionen - Senaste SCB-undersökningen: Socialdemokraterna Tappar
  Opinionen Fre, 12 jul 2024 - 14:35
 • Inflationen - Inflationen sjunker till 1,3% - Vad betyder det för hushållen?
  Inflationen Fre, 12 jul 2024 - 09:53
 • Allmänt - Välkommen till nya Statsskuld.se
  Allmänt Tis, 28 maj 2024 - 20:35
 • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
  Kommun Tors, 23 maj 2024 - 22:26
 • Statsskulden - Sveriges Statsskuld 2024: En Översikt och dess Påverkan
  Statsskulden Lör, 11 maj 2024 - 07:48
Lön, skatter och avgifter
Nettolön 31 450
Nettolön
31 450
Skatter
11 658
Avgifter
12 134

Med vår lönekalkylator kan du enkelt beräkna din lön efter skatt (nettolön).

Medlem i Svenska kyrkan

* Uppdaterad med 2024 skatter