- Lönestatistik
- Dammskötare, fiskodling
Dammskötare, fiskodling lön
Naturbruk
Introduktion till Dammskötare, fiskodling
Att arbeta som dammskötare inom fiskodling innebär att du ansvarar för skötseln av fiskdammar och säkerställer att fiskarna trivs och växer under optimala förhållanden. Yrket är specialiserat inom naturbruk och kräver både praktiska och teoretiska kunskaper om fiskars beteende, vattenkvalitet och miljö.
Arbetsuppgifter för en Dammskötare, fiskodling
Som dammskötare, fiskodling är dina huvudsakliga arbetsuppgifter att övervaka och sköta fiskdammar. Detta inkluderar att mata fiskarna, övervaka deras hälsa, kontrollera vattenkvaliteten och förebygga sjukdomar. Du kan också vara ansvarig för att hantera fiskbeståndet genom att plantera ut och fiska upp fisk vid rätt tidpunkter. Andra uppgifter kan inkludera reparation och underhåll av dammar och utrustning.
Utbildning och kvalifikationer
För att bli dammskötare inom fiskodling krävs oftast en utbildning inom naturbruk eller akvakultur. Det finns gymnasiala och eftergymnasiala utbildningar som är relevanta, till exempel naturbruksprogrammet med inriktning fisk och vattenbruk. Praktisk erfarenhet är mycket värdefull och många arbetsgivare kan kräva att du har tidigare erfarenhet av arbete med fiskodling.
Förutsättningar för anställning
Yrket som dammskötare inom fiskodling är relativt nischat, vilket kan innebära att arbetsmarknaden är begränsad. Enligt Arbetsförmedlingen är det svårt att göra en exakt bedömning av jobbmöjligheterna på grund av begränsat underlag. Detta kan innebära att konkurrensen om jobben är hög, men också att det finns möjligheter för den som har rätt kvalifikationer och erfarenhet.
Lön och förmåner
Vi har just nu tyvärr ingen specifik lönestatistik för dammskötare inom fiskodling. Snittlönen för yrket rapporteras som 0 kr, vilket kan bero på att det saknas tillräckligt med data för att ge en korrekt bild. Det är alltid rekommenderat att undersöka lönenivåer med potentiella arbetsgivare vid anställningsintervjuer.
Eventuella förmåner kan variera beroende på arbetsgivare. Vissa arbetsgivare kan erbjuda betalda utbildningar för att öka dina färdigheter och kunskaper inom området. Andra möjliga förmåner kan inkludera tillgång till företagets utrustning, betalda resor för arbete och andra arbetsrelaterade kostnader.
Att tänka på om du vill bli dammskötare inom fiskodling
Om du överväger att arbeta som dammskötare inom fiskodling är det viktigt att du är intresserad av naturbruk och har en passion för att arbeta med vattenlevande djur. Jobbet kan vara fysiskt krävande och det är viktigt att du är beredd på att arbeta utomhus i olika väderförhållanden. Förmågan att lösa problem och ta ansvar är också avgörande då du ofta arbetar självständigt.
Lön fördelat på ålder och sektor
Om datan
All information som visas på denna sida är baserad på data från Statistiska Centralbyrån (SCB), Skatteverket samt Arbetsförmedlingen. Läs mer om vår data och våra datakällor här.
Alla siffror är bruttolöner, vilket innebär löner före skatt. Medellön eller snittlön räknas ut genom att addera ihop den totala lönen för samtliga personer inom yrket och dela den på antalet personer. För specifika yrkeskategorier har vi även tagit hänsyn till olika kriterier som erfarenhet och utbildning.
Yrket Dammskötare, fiskodling har SSYK-koden 6221, vilken vi använder för att matcha mot SCB databas för att få fram den senaste lönestatistiken.
-
Specialister och rådgivare inom skogsbruk
-
Uppfödare och skötare av lantbrukets husdjur
-
Specialister och rådgivare inom lantbruk m.m.
-
Driftchef, lantbruk, biodlare och silesodlare
Övriga djuruppfödare och djurskötare
-
VD, inom jordbruk, blandad drift, utan chefshiearki
Växtodlare och djuruppfödare, blandad drift
-
Specialister och rådgivare inom lantbruk m.m.
-
Kommun
Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
Tors, 23 maj 2024 - 22:26