Postdoktor i arbetsmiljö och hälsa

Högskolan i Gävle

Gävleborgs län, Gävle

Tidigare erfarenhet är önskad

24 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Om arbetsplatsen 

Högskolan i Gävle är Sveriges populäraste högskola. Vi erbjuder ett 60-tal utbildningsprogram och 370 fristående kurser inom humaniora, vård och medicin, samhälls- och naturvetenskap samt teknik. Vi har 17 000 studenter, 750 anställda och ett samlat campus i vackra omgivningar.

Högskolan har fyra strategiska forskningsområden som fokuserar på samhällsutmaningar: Hållbar stadsutveckling, hälsofrämjande arbete, innovativt lärande och intelligent industri.

Sedan 2023 är Högskolan en del i Europauniversitet EU GREEN som arbetar för att stärka kvaliteten inom den högre utbildningen i EU samt ökat utbyte för både studenter och anställda.

Högskolans vision är Förstahandsvalet för alla som vill göra skillnad.

Vi erbjuder bland annat:

- God arbetsmiljö: medarbetarundersökningen visar hög trivsel och arbetsglädje

- Generöst friskvårdsbidrag, i topp bland Sveriges lärosäten

- Flexibelt arbetssätt 



Anställningen är inom Avdelningen för arbetshälsa, psykologi och idrottsvetenskap, vilken är en av de tre avdelningarna på Akademin för hälsa och arbetsliv.

Inom avdelningen finns master- och forskarutbildningsprogram inom arbetshälsovetenskap, personal- och arbetslivsprogram med psykologi som huvudämne, samt idrottsvetenskapligt program med inriktning hälsofrämjande livsstil. Därtill finns fristående kurser och uppdragsutbildning.

Vi söker nu en postdoktor inom hälsofrämjande arbete med fokus på fysisk och psykosocial arbetsmiljö och hälsa.

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och i samarbete med ämnesgruppen genomföra studier inom ämnesgruppens tematiska forskningsområden. Detta innefattar att formulera syften och frågeställningar, utföra analyser och författa vetenskapliga manuskript. Du kommer främst att arbeta med longitudinella insamlade data om fysisk och psykosocial arbetsmiljö och hälsa i olika företag och organisationer.

I arbetsuppgifterna ingår också viss administration och att aktivt delta i avdelningens seminarieverksamhet. Tjänsten innebär även att bidra till ämnesgruppens utveckling och att skriva eller medverka i forskningsansökningar.

Kvalifikationer
För anställningen krävs att du som sökande har doktorsexamen i arbetshälsovetenskap, ergonomi, sociologi, psykologi, folkhälsovetenskap, eller närliggande område senast vid ansökningstidens utgång. För att erhålla anställningen ska du ha avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan.

Särskilt meriterande är om du har dokumenterad erfarenhet av forskning om fysisk och psykosocial arbetsmiljö och hälsa. Det är meriterande om du har dokumenterad erfarenhet av olika kvantitativa metoder.

Särskild vikt läggs vid personliga egenskaper såsom noggrannhet, lyhördhet och självständighet samt god samarbets- och analytisk förmåga. Du ska även ha förmåga att både ta och fånga upp initiativ.

En förutsättning är också att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska eller engelska, i både vetenskapliga och publika sammanhang.

 

Villkor
Anställningen omfattar 100% och är på 2 år med eventuell möjlighet till förlängning till tre år. Tjänsteställe är Gävle.

 

Kontakt
Marina Heiden
Professor
070-439 07 53
[email protected]

Zahra Ahmadi
Avdelningschef
070-181 12 48
[email protected]

Övrigt 

Högskolan i Gävle eftersträvar en jämn könsfördelning och ett aktivt arbete med lika villkor i alla delar av organisationen.

Inför denna rekrytering har Högskolan i Gävle tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare och liknande.
🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela nu

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Opinionen - Demoskop: Socialdemokraterna tappar, Centern ökar
    Fre, 25 okt 2024 - 14:35
  • Statsskulden - Sveriges statsskuld: Historisk låg nivå i förändring
    Tis, 8 okt 2024 - 10:07
  • Yrke - Lön och arbete som Studieledare: Vad du behöver veta
    Ons, 4 sep 2024 - 18:10
  • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
    Tors, 23 maj 2024 - 22:26