Doktorand i växtbiologi vid SLU

Sveriges Lantbruksuniversitet

Västerbottens län, Umeå

Tidigare erfarenhet är önskad

43 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Institutionen för skogsgener och växtfysiologi

Institutionen för skogsgener och växtfysiologi är en del av Umeå Plant Science Centre (UPSC), ett ledande centrum för växtforskning och skoglig bioteknik. Vår mission är att bedriva innovativ forskning som gynnar skogsbruk, jordbruk, miljö och samhälle. Vi utforskar olika växtvetenskapliga discipliner, från cellbiologi till ekofysiologi, med målet att förstå växttillväxt, anpassning och avel i en föränderlig värld.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att arbeta på SLU här (https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/).

Forskningsämne:

Biologi

Beskrivning:

Den apikala kroken är en tillfällig organstruktur som bildas i spetsen av stammen (hypokotyl) i mörker, vilket hjälper den groende plantan att tränga igenom jorden. Bildandet av den apikala kroken är en utmärkt modell för att studera växtmorfogenes, eftersom det involverar distinkta faser av tillväxtfrämjande och hämmande. Fytohormonet indol-3-ättiksyra (IAA) är centralt för växtmorfogenes. Detta projekt fokuserar på att undersöka moduleringen av auxins spatiotemporala distribution som svar på mekanokemiska signaler under utvecklingen i Arabidopsis thaliana. Forskningen kommer att använda en rad olika metoder, inklusive molekylärbiologiska tekniker, cellbiologiska metoder (såsom konfokal och elektronmikroskopi), fysiologiska studier och genetisk analys.

Kvalifikationer:

För att antas till studier på tredje cykelnivå krävs att sökanden har avlagt en examen på andra cykelnivå (Master), eller fullgjort kurskrav på minst 240 ECTS-poäng, varav minst 60 ECTS-poäng är på andra cykelnivå, eller har en motsvarande utbildning från utlandet, eller motsvarande kvalifikationer. Sökanden bör ha ett starkt intresse för växtbiologi och en bakgrund inom cell- och molekylärbiologi. Den framgångsrika kandidaten förväntas ha goda sociala färdigheter och förmåga att bedriva forskning självständigt, liksom i team. Vidare är goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska väsentliga kvalifikationer.

Arbetsplats:

Umeå, Sverige

Finansierings- eller anställningsformer:

Anställning 4 år

Startdatum:

Enligt överenskommelse

Ansökan:

Klicka på knappen “Ansök” för att skicka in din ansökan. Sista ansökningsdag är 2025-02-28.

För att kvalificera dig för kurser och studieprogram på tredje cykelnivå (Doktorand) måste du ha en examen på andra cykelnivå (Master). Alternativt måste du ha genomfört minst fyra års heltidsstudier, varav minst ett år på andra cykelnivå.

Sökande kommer att väljas ut baserat på sin skriftliga ansökan och CV, examensarbete, kopior av sin examensbevis och betyg från tidigare första och andra cykelnivåstudier vid ett universitet eller högskola, två personliga referenser och kunskaper i engelska. Mer information om engelska språkkunskapskrav finns här: här (https://www.slu.se/en/education/programmes-courses/doctoral-studies/application-admission-doctoral-studies/).

Observera att sökande som bjuds in till intervju måste lämna in styrkta kopior av sitt examensbevis, eller motsvarande, samt ett betyg från tidigare första och andra cykelnivåstudier vid ett universitet eller högskola. Sökande som inte är svenska medborgare måste lämna in en styrkt kopia av informationssidan i sitt pass som innehåller deras fotografi och personuppgifter.

Läs om doktorandutbildningen vid SLU här (http://www.slu.se/en/education/programmes-courses/doctoral-studies/).

Akademiska fackliga representanter:

Kontaktpersoner vid rekrytering (https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/)

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för ett hållbart liv, baserat på vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på interaktionen mellan människor, djur och ekosystem samt ansvarsfull användning av naturresurser, bidrar vi till hållbar samhällsutveckling och goda levnadsförhållanden på vår planet. Våra huvudcampus ligger i Alnarp, Umeå och Uppsala, men universitetet verkar också vid forskningsstationer, försöksskogar och undervisningsplatser över hela Sverige.

SLU har cirka 3 000 anställda, 5 000 studenter och doktorander och en omsättning på över 3 miljarder SEK. Vi investerar i attraktiva miljöer på alla våra campus. Vi strävar efter att erbjuda en arbetsmiljö präglad av inkludering och jämställdhet, där olika erfarenheter skapar samtal mellan människor och banar väg för vetenskap, kreativitet och utveckling. Därför välkomnar vi ansökningar från personer med olika bakgrunder och perspektiv.

🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Rabattkod - Spara stort med InkClub SE:s exklusiva rabattkod!
    Tors, 16 jan 2025 - 16:00
  • Elpriset - Gratis el och negativa priser: Spara på el idag
    Tors, 16 jan 2025 - 13:01
  • Inflationen - Inflationen januari 2025: KPIF stabil på 1,5%
    Ons, 15 jan 2025 - 08:36
  • Allmänt - Statsskuld.se: Nya Skatteberäkningar & Jobbsök
    Tors, 2 jan 2025 - 19:54
  • Opinionen - Novus December 2024: Socialdemokraterna i topp
    Tis, 31 dec 2024 - 14:35
  • Lån - Bolåneräntor i Sverige 2024-2026: Prognos och Råd
    Lör, 28 dec 2024 - 11:48
  • Styrräntan - Riksbanken sänker styrräntan: Hur påverkas din ekonomi?
    Fre, 20 dec 2024 - 11:48
  • Information om Statsskuld.se - Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
    Tis, 17 dec 2024 - 08:56