Doktorand i växtmorfogenes vid SLU

Sveriges Lantbruksuniversitet

Västerbottens län, Umeå

Tidigare erfarenhet är önskad

43 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi

Institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi är en del av Umeå Plant Science Centre (UPSC, https://www.upsc.se (https://www.upsc.se)) som är ett kompetenscentrum för experimentell växtforskning och skogsbioteknik i norra Sverige. UPSC vill göra excellent och innovativ grundforskning och skapa kunskap till nytta för skogsbruk, jordbruk, miljö och samhälle. Vi studerar växter från cellnivå upp till ekofysiologi, samt från grundforskning till industriella tillämpningar. Vi försöker att förstå växters förmåga att växa, anpassa sig och acklimatisera sig till en föränderlig värld, kunskaper som kan leda till bättre växtsorter, odlingspraxis eller industriprocesser.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/ (https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/)

Forskarutbildningsämne:

Biologi

Innehållsbeskrivning:

Den apikala kroken är en tillfällig organstruktur som bildas i spetsen av stjälken (hypokotyl) i mörker, vilket hjälper den groande plantan när den kommer ut genom jorden. Denna struktur spelar en viktig skyddande roll och skyddar skottets apikala meristem och hjärtblad från mekanisk skada under jordpenetrering. Apikal krokbildning fungerar som en utmärkt modell för att studera växtmorfogenes, eftersom det involverar distinkta faser av tillväxtfrämjande och hämning.

Fytohormonet indol-3-ättiksyra (IAA), det mest förekommande endogena auxinet, är centralt för växtmorfogenesen. Dess biosyntes, modifiering och intercellulära transport samverkar för att orkestrera dess spatiotemporala fördelning inom växtvävnader.

Detta projekt fokuserar på att undersöka moduleringen av auxins spatiotemporala fördelning som svar på mekanokemiska signaler inom ramen för växtutveckling, specifikt i Arabidopsis thaliana. Forskningen kommer att använda en rad olika tillvägagångssätt, inklusive molekylärbiologiska tekniker, cellbiologiska metoder (som konfokal- och elektronmikroskopi), fysiologiska studier och genetisk analys.

Kvalifikationer:

För att bli antagen till studier på forskarnivå krävs att den sökande har avlagt en examen på avancerad nivå (Master), eller genomgått kursfordringar om minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 högskolepoäng på avancerad nivå, eller har motsvarande utbildning från utlandet, eller motsvarande kvalifikationer. Den sökande bör ha ett stort intresse för växtbiologi och en bakgrund inom växtcells- och molekylärbiologi. Tidigare erfarenhet av arbete med Arabidopsis och/eller molekylärbiologiteknik. Den framgångsrike kandidaten förväntas ha god social kompetens och förmåga att forska självständigt, såväl som i team. Vidare är goda muntliga och skriftliga färdigheter i engelska viktiga kvalifikationer.

Placering:

Umeå

Försörjningsform:

Anställning som doktorand 4 års utbildning

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Ansökan

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2025-02-28.

För att vara behörig till utbildning på forskarnivå krävs avlagd examen på avancerad nivå eller minst fyra års heltidsstudier varav minst ett år på avancerad nivå.

Urval bland de behöriga sökande baseras på: skriftlig ansökan inklusive meritförteckning; examensarbete, kopior av examensbevis och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, två personliga referenser, kunskaper i engelska. Mer information om krav på engelskakunskaper finns på följande sida:https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/att-bli-doktorand/ (https://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/att-bli-doktorand/)

Observera att den/de sökande som blir kallade till intervju ska lämna in vidimerade kopior av examensbevis, eller motsvarande, och registerutdrag från tidigare studier på grund- och avancerad nivå vid universitet eller högskola, samt att de sökande som har utländskt medborgarskap också ska lämna in en vidimerad kopia av den sida i passet som innehåller foto och personinformation.

Läs mer om SLU:s forskarutbildning på www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/ (http://www.slu.se/utbildning/program-kurser/forskarutbildning/)

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/ (https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/)

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för hållbart liv, grundad i vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på samspelen mellan människa, djur och ekosystem och ett ansvarsfullt brukande av naturresurserna bidrar vi till en hållbar samhällsutveckling och goda livsvillkor på vår planet. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden. Vi arbetar för en jämställd och inkluderande arbetsmiljö där öppna samtal mellan människor med olika erfarenheter lägger grunden för vetenskaplighet, kreativitet och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och perspektiv att söka den aktuella anställningen.

🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Rabattkod - Spara stort med InkClub SE:s exklusiva rabattkod!
    Tors, 16 jan 2025 - 16:00
  • Elpriset - Gratis el och negativa priser: Spara på el idag
    Tors, 16 jan 2025 - 13:01
  • Inflationen - Inflationen januari 2025: KPIF stabil på 1,5%
    Ons, 15 jan 2025 - 08:36
  • Allmänt - Statsskuld.se: Nya Skatteberäkningar & Jobbsök
    Tors, 2 jan 2025 - 19:54
  • Opinionen - Novus December 2024: Socialdemokraterna i topp
    Tis, 31 dec 2024 - 14:35
  • Lån - Bolåneräntor i Sverige 2024-2026: Prognos och Råd
    Lör, 28 dec 2024 - 11:48
  • Styrräntan - Riksbanken sänker styrräntan: Hur påverkas din ekonomi?
    Fre, 20 dec 2024 - 11:48
  • Information om Statsskuld.se - Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
    Tis, 17 dec 2024 - 08:56