Fontana Food AB - Logo

Food Scientist till Fontana - Växtbaserade produkter

Fontana Food AB

Stockholms län, Tyresö

Tidigare erfarenhet är önskad

14 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Om Fontana

Fontana är ett familjeägt livsmedelsföretag med fokus på kvalitet, hållbarhet och god mat. Vi växer inom växtbaserade produkter och söker nu en Food Scientist som vill arbeta både med produktutveckling och kvalitetssäkring.

Om rollen

I denna roll driver du utvecklingen av nya växtbaserade produkter – från idé och provkök till fabrikstester och lansering. Du arbetar nära våra produktionsteam och samarbetar med externa tillverkningspartners, både i Sverige och internationellt. Rollen har också ett tydligt kvalitetsansvar, där du säkerställer att produkter, processer och dokumentation uppfyller alla gällande regelverk.

Du ansvarar också för att all förpacknings- och märkningsinformation är korrekt, inklusive ingredienslistor, allergenmärkning, näringsvärden och övriga EU-krav.

Arbetsuppgifter

  • Utveckla och optimera växtbaserade produkter från koncept till produktion.
  • Genomföra sensorik, hållbarhetsstudier och mikrobiologiska analyser.
  • Planera och genomföra fabriksprovkörningar och uppskalning hos externa partners.
  • Säkerställa kvalitet genom batch release, dokumentationskontroller och HACCP-arbete.
  • Ansvara för korrekt förpacknings- och märkningsinformation enligt EU:s regelverk.
  • Arbeta med process- och kostnadsoptimering samt förbättrad produktkonsistens och textur.

Kvalifikationer

  • Relevant utbildning inom livsmedelsteknik, bioteknik eller liknande.
  • Minst 5 års erfarenhet av produktutveckling, gärna inom växtbaserat mejeri/protein.
  • Erfarenhet av kvalitetssäkring, HACCP och EU-märkning.
  • Vana av att skala upp produkter från labb till pilot och fullskalig produktion.
  • Erfarenhet av sensorik, shelf-life och analytiska metoder för textur/kvalitet.

Meriterande

  • Erfarenhet av internationella fabriker och co-manufacturers.
  • Kunskap inom DoE/statistik (t.ex. JMP).
  • Erfarenhet av fermentering, mykoprotein eller liknande tekniker.

Vem du är

Du är noggrann, driven och trivs i ett dynamiskt, familjeägt bolag. Du kombinerar praktiskt utvecklingsarbete med struktur och ansvar inom kvalitet och dokumentation. Du gillar problemlösning, tar initiativ och brinner för att skapa goda och hållbara produkter.

Ansökan

🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Opinionen - Opinionsläge Novus: Oförändrat stöd – Socialdemokraterna störst
    Ons, 19 nov 2025 - 08:35