Linköpings Universitet - Logo

Doktorand i biohybrida mjuka material för mjuk robotik

Linköpings Universitet

Östergötlands län, Linköping

Tidigare erfarenhet är önskad

14 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Vi har kraften av över 40 000 studenter och medarbetare. Studenter som ger hopp för framtiden. Medarbetare som bidrar till att Linköpings universitet möter dagens utmaningar. Våra grundläggande värderingar vilar på trovärdighet, förtroende och säkerhet. Genom att ha modet att tänka fritt och innovativt, bidrar våra gemensamma handlingar, stora som små, till en bättre värld. Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Som doktorand kommer du att utveckla nya benbildande biohybrida mjuka material för mjuk (mikro-)robotik. De biohybrida materialen består av geler eller andra mjuka polymerer och biologiska element som oberoende bildar ben. De nya biohybrida materialen och komponenterna möjliggör för robotarna att bygga sig själva. Robotarna kommer att präglas med instruktioner, bio-signaler, för att skapa sina egna komponenter såsom ben och leder. Dessa nya biohybrida material bör kunna 3D-printas eller mönstras med hjälp av mikroframställningsmetoder för att bilda mönstrade benstrukturer, dvs. material som består av mjuka och hårda segment, inklusive gradienter därav. Doktoranden kommer sedan att integrera och tillverka de utvecklade biohybrida materialen och metoderna för att demonstrera självskapandet av en mjuk bionisk mikrorobot som börjar som ett mjukt material och utvecklas till en artikulerad mikrorobot genom att växa sina egna ben och leder.

Dina kvalifikationer

Du har avlagt examen på masternivå inom (organisk) kemi, maskinteknik, materialvetenskap, (tillämpad) fysik, ingenjörsbiologi, biophysik eller relaterade områden eller genomfört kurser med minst 240 högskolepoäng, varav minst 60 måste vara på avancerad nivå. Alternativt har du förvärvat i huvudsak motsvarande kunskaper på annat sätt.

Erfarenhet av mjuka material/geler, biomaterial, 3D-utskrift, mikroframställning, mjuka aktuatorer, elektroaktiva polymerer eller elektrokemi är meriterande.

Du brinner för vetenskap och teknik och har ett starkt intresse för tvärvetenskaplig forskning. Du trivs med att arbeta i team med kollegor i en multikulturell miljö men kan också arbeta självständigt. Du bör vara skicklig på att tänka på systemnivå, vara intresserad av tillämpningar och njuta av att bygga och testa fungerande enheter. Du bör vara mycket motiverad, ta initiativ, lösa problem, vara kommunikativ, kvalitetsmedveten, flexibel och ivrig att lära. Du kan både skriva och tala engelska flytande.

En kort avsiktsförklaring (max 1 A4) där du beskriver din motivation för att ansöka till denna doktorandposition bör bifogas.

Din arbetsplats

Arbetet kommer att utföras vid Avdelningen för sensor- och aktuatorsystem under vetenskaplig vägledning av professor Edwin Jager. Avdelningen för sensor- och aktuatorsystem bedriver forskning, grundutbildning och forskarutbildning inom tillämpad fysik, inom områden som mjuka aktuatorer, mjuk robotik, bioelektronik, biosensorer och gas- och miljösensorer.

Anställningen

Vid tillträde till tjänsten kommer du att antas till programmet för forskarutbildning. Mer information om forskarutbildningen vid varje fakultet finns på Doktorandstudier vid Linköpings universitet (https://www.liu.se/en/education/doctoral-studies).

Anställningen har en varaktighet av fyra års heltidsanställning. Du kommer initialt att anställas för en period av ett år. Anställningen kommer därefter att förnyas för perioder av maximalt två år, beroende på din framsteg genom studieplanen. Anställningen kan förlängas upp till maximalt fem år, baserat på den mängd undervisning och avdelningsuppgifter du har utfört. Ytterligare förlängningar kan beviljas under särskilda omständigheter.

Startdatum enligt överenskommelse.

Lön och anställningsförmåner

Lönen för doktorander bestäms enligt en lokalt förhandlad löneprogression.

Mer information om anställningsförmåner vid Linköpings universitet finns här (https://www.liu.se/en/work-at-liu/benefits).

Fackliga representanter

Information om fackliga representanter, se Hjälp för sökande (https://www.liu.se/en/work-at-liu/unions).

Ansökningsförfarande

Ansök om tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök" nedan. Din ansökan måste nå Linköpings universitet senast den 16 april 2025.

Ansökningar och dokument som inkommit efter ovanstående datum kommer inte att beaktas.

Vi välkomnar sökande med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv - mångfald berikar vårt arbete och hjälper oss att växa. Att bevara allas lika värde, rättigheter och möjligheter är en naturlig del av den vi är. Läs mer om vårt arbete med: Jämlika möjligheter (https://www.liu.se/en/work-at-liu/equal-opportunities).

Vi ser fram emot att ta emot din ansökan!

Linköpings universitet har ramavtal och önskar avböja direkta kontakter från bemannings- och rekryteringsföretag samt annonsörer av jobbannonser.

🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Elpriset - Dagens och Morgondagens Elpriser i Sverige
    Ons, 2 apr 2025 - 13:01
  • Information om Statsskuld.se - Stora Nyheter & Förbättringar på Statsskuld.se
    Mån, 31 mar 2025 - 15:20
  • Rabattkod - Fira med Live it – 20% rabatt på populära upplevelser!
    Ons, 26 mar 2025 - 12:01
  • Styrräntan - Riksbanken Lämnar Styrräntan Oförändrad: Effekter och Prognoser
    Tors, 20 mar 2025 - 14:02
  • Inflationen - Inflationen i februari 2025: KPIF stiger till 2,9%
    Tors, 13 mar 2025 - 08:36
  • Statsskulden - Sveriges Statsskuld på Historisk Lågpunkt
    Mån, 10 mar 2025 - 10:06