Specialpedagog/verksamhetsutvecklare till Kärlekens anpassade grundskola

Halmstads kommun

Hallands län, Halmstad

Tidigare erfarenhet är önskad

12 dagar kvar
att ansöka till jobbet

När du jobbar i Halmstads kommun är du med och formar, stärker och berikar andras vardag. Din insats är meningsfull för oss - vem du än är. Vi söker dig som vill bidra till ett bättre Halmstad.

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 105 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 10 000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Barn- och ungdomsförvaltningen ansvarar för Halmstads kommunala förskolor, grundskolor, anpassad grundskola, fritidshem och kulturskola. Varje dag går ungefär 16 000 barn till någon av våra verksamheter.

Vi söker dig som vill arbeta för att varje barn och elev ska få den bästa starten i livet.
Välkommen att utvecklas i Halmstads kommuns största förvaltning där dina insatser kommer göra skillnad varje dag. Hos oss är du med och skapar framtiden!

Kärlekens anpassade skola är en 4-9 skola med 25 elever, belägen i stadsdelen Kärleken strax norr om centrala Halmstad. Kärlekens anpassade skola startades hösten 2022 och är en växande verksamhet.

Vi söker en specialpedagog/verksamhetsutvecklare till Kärlekens anpassade grundskola.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten består av två uppdrag, att arbeta som specialpedagog på Kärlekens anpassade grundskola samt att arbeta i ett uppdrag som verksamhetsutvecklare med inriktning mot anpassad grundskola.

För att trivas i rollen som specialpedagog hos oss behöver du ha tydliga tankar om hur eleverna ska kunna optimera sin utveckling och sitt lärande. Uppdraget handlar om att, tillsammans med arbetslagens pedagoger, arbeta förebyggande och målinriktat för att skapa goda undervisnings- och lärmiljöer utifrån våra styrdokument. Som specialpedagog/speciallärare har du en viktig roll i skolans elevhälsoteam där du samarbetar med rektor, pedagoger, skolsköterska, psykolog, SYV och kurator. Du kommer även samverka med externa och interna kontakter. I ditt arbete utgår du både från forskning och beprövad erfarenhet. Vi ser gärna att du har framåtanda vad det gäller utveckling och systematiskt kvalitetsarbete.

Uppdraget som verksamhetsutvecklare kommer att organisatoriskt tillhöra Centrala Barn- och elevhälsan och ledas av förvaltningens Centrala Barn- och elevhälsochef. Den huvudsaklig inriktningen för detta uppdrag kommer att innebära arbete på huvudmannanivå med övergripande frågor såsom kompetensutveckling, systematiskt kvalitetsarbete samt elevplaceringar utifrån ett verksamhets- och likvärdighetsperspektiv med en omfattning på 50%. Detta uppdrag kan komma att förändras utifrån behov i verksamheten.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:

• Tillföra specialpedagogisk kompetens som ett stöd i det pedagogiska arbetet och i elevhälsans arbete.
• Ta ett helhetsansvar för processen kring arbetet med extra anpassningar, särskilt stöd och åtgärdsprogram, både på organisations- grupp- och individnivå.
• Identifiera, analysera och medverka i förebyggande arbete och i arbetet med att undanröja hinder och svårigheter i olika lärmiljöer.
• Genomföra pedagogiska utredningar och analysera svårigheter på organisations-, grupp- och individnivå.
• Utforma och delta i arbetet med att genomföra åtgärdsprogram i samverkan med berörda.
• Tillämpa kunskaper om neuropsykiatriska svårigheter i olika lärmiljöer.
• Vara en kvalificerad samtalspartner och rådgivare i pedagogiska frågor för rektor, kollegor, föräldrar och andra berörda.
• Följa upp och utvärdera samt stödja utveckling av det pedagogiska arbetet med målet att kunna möta behoven hos alla elever.
• Kommunövergripande ha hand om placeringar i anpassad grundskola.

KVALIFIKATIONER
Utbildad specialpedagog. Erfarenhet inom anpassad grundskola är meriterande.

Du har förmågan att kunna leda och driva arbetet framåt. Du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta och ser arbetslaget som en tillgång. Du är strukturerad och har en analytisk förmåga och ser problemlösning som del i din vardag.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt.

Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta.

Innan anställning sker behöver du visa att du har rätt att arbeta, vilket krävs enligt utlänningsförordningen. Det gör du genom att styrka ditt medborgarskap i EU/EES eller Schweiz genom pass, nationellt id-kort eller personbevis tillsammans med identitetshandling. Kan du inte det behöver du uppvisa ett arbetstillstånd eller att du kan visa att du är undantagen från skyldighet till arbetstillstånd.

Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid!

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!
🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela nu

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Opinionen - Demoskop: Socialdemokraterna tappar, Centern ökar
    Fre, 25 okt 2024 - 14:35
  • Statsskulden - Sveriges statsskuld: Historisk låg nivå i förändring
    Tis, 8 okt 2024 - 10:07
  • Yrke - Lön och arbete som Studieledare: Vad du behöver veta
    Ons, 4 sep 2024 - 18:10
  • Kommun - Skattetrycket i Kiruna kommun - En översikt av skattesatser och ekonomiska utmaningar
    Tors, 23 maj 2024 - 22:26