Ledigt jobb: Immunolog
- Jobb
- Forskarbefattning inom Tumorimmunitet vid Göteborgs universitet
Forskarbefattning inom Tumorimmunitet vid Göteborgs universitet
Göteborgs UniversitetVästra Götalands län, Göteborg
Tidigare erfarenhet är önskad
22 dagar kvar
att ansöka till jobbet
Forskarbefattning inom Tumorimmunitet vid Göteborgs universitet
Göteborgs universitet tar sig an samhällets utmaningar med en mångfald av kunskap. Med 56 000 studenter och 6 600 anställda är universitetet en stor och inspirerande plats att arbeta och studera på. Stark forskning och attraktiva utbildningsprogram lockar forskare och studenter från hela världen. Med ny kunskap och nya perspektiv bidrar universitetet till en bättre framtid.
Ämnesområde
Tumorimmunitet
Beskrivning av ämnesområdet
Immunförsvaret är viktigt för att bekämpa tumörer, och denna förmåga kan ytterligare förbättras genom immunterapi. Vår forskargrupp studerar immunitet mot tumörer i tjocktarmen och undersöker hur vi kan använda komponenter av immunsvaret för att förstärka den anti-tumöra immuniteten ytterligare. Vi är specifikt intresserade av ovanliga T-celler, en grupp T-celler som hos människor främst består av gd T-celler och mucosa-associerade invarianta T (MAIT) celler. Vi fokuserar främst på deras migration till tumörer, deras olika effektorfunktioner, deras bidrag till anti-tumör immunitet och om dessa egenskaper kan användas för immunterapi.
Arbetsuppgifter
Anställningen inkluderar främst oberoende forskning om den ovanliga T-cellens roll i tumörimmunitet, närmare bestämt planering, utförande och analys av experiment som syftar till att förklara cytotoxiska mekanismer. Presentation av resultat i vetenskapliga tidskrifter och på konferenser. Deltagande i forskargruppens samlade ansträngningar för att isolera celler från vävnadsprover, ansvar för utvald utrustning och deltagande i interna möten och diskussioner. Handledning av studenter.
Krav
För att vara behörig för anställning som postdoktor krävs det att sökanden har en doktorsexamen, en doktorsexamen inom konst eller en utländsk examen som anses vara likvärdig med en doktorsexamen. Detta behörighetskrav måste vara uppfyllt innan anställningsbeslutet fattas.
Bedömningskriterier
En doktorsexamen inom immunologi är ett krav för att övervägas för anställningen. Erfarenhet av framgångsrik planering och utförande av oberoende forskning inom immunologins område, sammanställning och tolkning av vetenskapliga studier samt skrivande av vetenskapliga artiklar är av stor vikt. Erfarenhet av flödescytometriska analyser är en stark merit, liksom erfarenhet av metoder för att isolera och odla mänskliga primära celler från vävnader. Dessutom är erfarenhet av bioinformatiska analyser och avancerad mikroskopi också fördelaktigt. Vidare krävs organisatoriska färdigheter, noggrannhet och en god förmåga att samarbeta med olika personalgrupper.
Anställning
Anställningen är på heltid och temporär, två år med möjlighet till förlängning med ett år, med placering vid Institutionen för biomedicin. Första anställningsdag enligt överenskommelse.
Kontaktinformation
Om du har frågor om tjänsten, vänligen kontakta:
Professor Marianne Quiding Järbrink
Telefon: 031-786 6215
E-post: [email protected]
🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Andra jobb inom samma område
Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb
-
Kronans Apotek
-
Civilingenjörsyrken inom elektroteknik
Academic Work
-
Edelweiss Städ AB
-
Trollhättans Stad
-
StudentConsulting
-
Exklusivt Träningserbjudande: Träna 2025 för Halva Priset med myMOWO!
Fre, 3 jan 2025 - 09:01 -
Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
Tis, 17 dec 2024 - 08:56