Ledig tjänst: Postdoktor inom Fytospatologi vid SLU Alnarp

Sveriges Lantbruksuniversitet

Skåne län, Lomma

Tidigare erfarenhet är önskad

8 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Avdelningen för växtskyddsbiologi

Vi söker en postdoktor inom fytospatologi för EU-projektet WildCrop som syftar till att utveckla ett nytt koncept ("avel för biokontroll av fytospatogener") för att samtidigt optimera grödans resistens och mikrobiell biokontroll, vilket leder till fler synergier och färre kompromisser mellan resistens och biokontroll.

Om tjänsten

Postdoktorn kommer att vara baserad på SLU Alnarp i Sverige och arbeta nära tillsammans med lokala projektmedlemmar samt med partners i Italien (Universitetet i Udine) och Spanien (Universitetet i Málaga).

Den huvudsakliga delen av postdoktorprojektet kommer att vara att undersöka kontinental variation i interaktionerna mellan den vilda värdväxten Fragaria vesca (skogsjordgubbe), två växtpatogener (Botrytis cinerea, som orsakar gråmögel, och Colletotrichum acutatum, som orsakar antraknos), och en mikrobiell "livvakt" (jästliknande mikroben Aureobasidium pullulans). Postdoktorn kommer att testa växter som samlats in från hela Europa för deras resistens mot patogener. Därefter kommer kandidaten att testa A. pullulans-stammar som samlats in från samma platser för deras förmåga att motverka patogenerna. Slutligen kommer postdoktorn att utveckla en modell för "matchmaking" mellan växter och "livvakter" för att skapa ny kunskap om hur man kombinerar växtresistens och biokontroll för optimal kontroll av växtpatogener.

Projektet kommer att inkludera både laboratoriearbete (in vitro) samt fält/växthusarbete (in vivo).

Bioklimatiska faktorer kommer att användas för att undersöka rollen av klimatfaktorer på distributionen av växtresistens och biokontrollpotential över Europa.

Din profil

Sökande måste ha en doktorsexamen inom fytospatologi, mikrobiell ekologi/evolution, biologi eller liknande ämne. Dokumenterad praktisk erfarenhet av arbete relaterat till studieorganismerna Fragaria vesca och/eller Aureobasidium pullulans kommer att vara mycket meriterande vid utvärderingen av kandidater. Likaså är dokumenterad erfarenhet av bioklimatisk modellering meriterande. Den framgångsrika kandidaten är troligen mycket intresserad av evolutionär ekologi, evolutionära tillämpningar och integrerad skadedjursbekämpning.

Personliga egenskaper såsom förmåga att samarbeta väl med lokala och internationella partners är nödvändiga.

Eftersom postdoktorala anställningar är karriärutvecklande positioner för unga forskare, letar vi främst efter kandidater med en doktorsexamen som är högst tre år gammal.

Om oss

Postdoktorandpositionen kommer att vara baserad på Avdelningen för växtskyddsbiologi vid SLU. Denna avdelning är en tvärvetenskaplig konstellation där enheterna för Integrerat växtskydd, Kemisk ekologi och Resistensbiologi arbetar med att utveckla hållbara och innovativa metoder för att möta utmaningen att säkra framtida växtskydd.

Förutom lokalt arbete förväntas postdoktorn aktivt och konstruktivt delta i möten med de andra internationella partner i WildCrop-projektet. Dessa möten kommer ibland att kräva resor.

För mer information om avdelningen eller divisionen besök: Avdelningen för växtskyddsbiologi | Externwebben (https://www.slu.se/sv/)

Läs mer om våra förmåner och att arbeta på SLU genom att besöka: https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/ (https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/)

Plats:

Alnarp, Sverige

Anställningsform:

Tidsbegränsad anställning 2 + 1 år, med möjlighet till förlängning.

Omfattning:

100%

Startdatum:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Vänligen skicka in din ansökan före sista ansökningsdag den 3 januari 2025. Du kan skicka in din ansökan genom att klicka på knappen nedan.

Fackliga representanter:

https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/ (https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/)

Den svenska lantbruksuniversitetet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen av hållbart liv, baserat på vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på interaktionen mellan människor, djur och ekosystem samt det ansvarsfulla användandet av naturresurser bidrar vi till hållbar samhällsutveckling och goda levnadsvillkor på vår planet. Våra huvudcampus ligger i Alnarp, Umeå och Uppsala, men universitetet bedriver även verksamhet vid forskningsstationer, försöksområden och undervisningsplatser över hela Sverige.

SLU har cirka 3 000 anställda, 5 000 studenter och doktorander samt en omsättning på över 3 miljarder SEK. Vi investerar i attraktiva miljöer på alla våra campus. Vi strävar efter att skapa en arbetsmiljö som präglas av inkludering och könsjämställdhet, där olika erfarenheter genererar samtal mellan människor och banar väg för vetenskap, kreativitet och utveckling. Därför välkomnar vi ansökningar från personer med olika bakgrunder och perspektiv.

🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Elpriset - Elpriserna i Sverige 2025-01-09: Vad kostar det att ladda bilen?
    Tors, 9 jan 2025 - 13:15
  • Inflationen - Inflationen i Sverige sjunker till 1,5% i december
    Ons, 8 jan 2025 - 18:05
  • Rabattkod - Exklusivt Träningserbjudande: Träna 2025 för Halva Priset med myMOWO!
    Fre, 3 jan 2025 - 09:01
  • Allmänt - Statsskuld.se: Nya Skatteberäkningar & Jobbsök
    Tors, 2 jan 2025 - 19:54
  • Opinionen - Novus December 2024: Socialdemokraterna i topp
    Tis, 31 dec 2024 - 14:35
  • Lån - Bolåneräntor i Sverige 2024-2026: Prognos och Råd
    Lör, 28 dec 2024 - 11:48
  • Styrräntan - Riksbanken sänker styrräntan: Hur påverkas din ekonomi?
    Fre, 20 dec 2024 - 11:48
  • Information om Statsskuld.se - Förbättringar på Statsskuld.se: Nyheter & Uppdateringar
    Tis, 17 dec 2024 - 08:56