Sveriges Lantbruksuniversitet - Logo

Postdoktor i spindelsilke bioteknik

Sveriges Lantbruksuniversitet

25 dagar kvar
att ansöka till jobbet

Avdelningen för djurbiovetenskap

Kom och bli en del av vårt spindelsilke-team! I detta projekt kommer vi att utveckla nya metoder för att producera rekombinanta spindelsilkesp proteiner. Som forskargrupp är vi intresserade av hur spindlar har löst problem relaterade till proteinproduktion, lagring och polymerisering, och utvecklar metoder för att producera materialet genom rekombinant proteinproduktion och biomimetisk fiber spinning. För att vidareutveckla våra metoder söker vi en postdoktor med ett stort intresse för bioteknik och proteinbiokemi.

Om tjänsten

Du kommer att vara en del av ett utmärkt team av flera doktorander, postdoktorer och forskare som arbetar med olika projekt relaterade till bioteknologiska metoder för att producera rekombinanta silkesp proteiner, karakterisering av dessa, spinning av fibrer, proteinengineering, materialkarakterisering och bioinformatik för att förstå transkriptomprofilen av silkeskörtlarna. Ditt arbete kommer att involvera användning av flera olika heterologa värdar för att förbättra våra nuvarande produktionsmetoder för spindelsilkesp proteiner, med fokus på prokaryota system, men potentiellt även utvidgas till jäst och cellinjer. Kandidaten förväntas också självständigt utveckla effektiva metoder för proteinrening. Proteinengineering och karakterisering av de producerade proteinerna genom SDS PAGE, CD-spektroskopi, FTIR-spektroskopi, reologi och SEC är också en del av arbetet.

Den sökande förväntas aktivt driva projektet, hålla sig uppdaterad med litteraturen, interagera med andra teammedlemmar, vara aktiv vid journal clubs och möten, presentera resultat pedagogiskt, skriva rapporter och artiklar, samt ha en positiv attityd. Du kommer att vara ansvarig för planering, genomförande och analys av data och bör trivas med att arbeta i en livlig och samarbetsvillig atmosfär.

Din profil

En doktorsexamen inom ett relevant område som erhållits under de senaste tre åren, tillsammans med flera publikationer i internationella peer-reviewed tidskrifter, inklusive minst en som försteförfattare, krävs. Omfattande tidigare praktisk erfarenhet inom följande områden krävs och ska tydligt beskrivas i det personliga brevet:

  • Proteinexpression i olika prokaryoter och/eller jäst
  • Erfarenhet av flera tekniker för proteinrening
  • Utveckling av protokoll för rekombinant proteinproduktion
  • Färdighet i minst två metoder för protein karakterisering

Utmärkt kunskap i engelska är ett krav (minst C1-nivå i läsning, skrivning och lyssnande). Om du ansöker från utanför Europa och inte är en infödd engelsktalande, krävs ett intyg som verifierar dina färdigheter i engelska (lyssnande, läsning och skrivning).

Som person är du positiv, effektiv, ambitiös, noggrann, trivs med laborativt arbete och kan hålla deadlines. Anställningen kommer att erbjudas den sökande som, efter en kvalitativ och omfattande bedömning, bedöms ha den bästa kompetensen för att utföra och utveckla de aktuella arbetsuppgifterna och bidra till organisationens positiva utveckling.

Om oss

Gruppen för biomimetik av spindelsilke vid SLU är en mycket produktiv och framgångsrik grupp som har säkrat flera bidrag från Europeiska forskningsrådet. Nyligen har gruppen tilldelats betydande forskningsbidrag från Olle Engkvist Stiftelse och Knut och Alice Wallenberg Stiftelse, vilket garanterar en fortsatt hög nivå av forskningsaktiviteter. Vi är dedikerade, ambitiösa och har en vänlig och hjälpsam atmosfär. Du kan läsa mer om oss här: https://www.slu.se/en/ew-cv/anna-rising/ (https://www.slu.se/en/ew-cv/anna-rising/)

Vid Avdelningen för djurbiovetenskap undervisar och forskar vi inom områden från molekylära mekanismer och mikrobiologi till djurens struktur och funktion! Våra huvudämnen är genetik, anatomi, fysiologi, biokemi, patologi, farmakologi, toxikologi, immunologi, bakteriologi, virologi, parasitologi, epizootologi, jämförande medicin, livsmedelssäkerhet och One Health. Vår forskning omfattar produktionsdjur, sällskapsdjur, laboratoriedjur och vilda djur. För mer information om avdelningen eller divisionen, besök: https://www.slu.se/en/departments/Animal-Biosciences/ (https://www.slu.se/en/departments/Animal-Biosciences/)

Läs mer om våra förmåner och att arbeta vid SLU genom att besöka: https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/ (https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/)

Plats:

SLU, Ultuna campus i Uppsala

Anställningsform:

Tillfällig anställning 24 månader, med möjlighet till förlängning.

Omfattning:

100%

Startdatum:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Vänligen skicka in din ansökan före deadline den 16 maj 2025. Du kan skicka in din ansökan genom att klicka på knappen nedan.

Sökande måste bifoga tre eller fyra dokument:

  1. CV inklusive kontaktinformation, publikationslista och kontaktinformation för minst två referenser som känner den sökande och hans eller hennes kvalifikationer.
  2. Beskrivning av tidigare och pågående forskning och en motivering till den sökandes relevans för att få tjänsten. En beskrivning av preliminära forskningsidéer är välkommen men inte obligatorisk. (Max två A4-sidor.)
  3. Kopia av examensbevis eller länk till eller kopia av doktorsavhandling.
  4. Om den sökande är från utanför EU och inte har engelska som sitt modersmål, krävs ett officiellt intyg om engelska språkkunskaper.

Fackliga företrädare:

https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/ (https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/)

Den svenska lantbruksuniversitetet (SLU) har en nyckelroll i utvecklingen för ett hållbart liv, baserat på vetenskap och utbildning. Genom vårt fokus på interaktionen mellan människor, djur och ekosystem och ansvarsfull användning av naturresurser, bidrar vi till hållbar samhällsutveckling och goda levnadsförhållanden på vår planet. Våra huvudcampus ligger i Alnarp, Umeå och Uppsala, men universitetet verkar också vid forskningsstationer, försöksskogar och undervisningsplatser över hela Sverige.

SLU har cirka 3 000 anställda, 5 000 studenter och doktorander och en omsättning på över 3 miljarder SEK. Vi investerar i attraktiva miljöer på alla våra campus. Vi strävar efter att erbjuda en arbetsmiljö präglad av inkludering och jämställdhet, där olika erfarenheter genererar samtal mellan människor och banar väg för vetenskap, kreativitet och utveckling. Därför välkomnar vi ansökningar från personer med olika bakgrunder och perspektiv.

🖐 Passar detta jobb någon du känner?
Dela

Andra jobb inom samma område

Kanske kan det vara dags att bredda sökningen med dessa lediga jobb

Sökord / Yrke
Liknande jobb
Senaste artiklarna
  • Elpriset - Dagens och Morgondagens Elpriser i Sverige
    Sön, 20 apr 2025 - 13:01
  • Allmänt - Skrotningspremie höjd till 25 000 kr vid byte till elbil
    Mån, 14 apr 2025 - 18:30
  • Inflationen - Inflationen april 2025: KPIF stabil på 2,3%
    Fre, 11 apr 2025 - 08:36
  • Information om Statsskuld.se - Stora Nyheter & Förbättringar på Statsskuld.se
    Mån, 31 mar 2025 - 15:20
  • Styrräntan - Riksbanken Lämnar Styrräntan Oförändrad: Effekter och Prognoser
    Tors, 20 mar 2025 - 14:02
  • Statsskulden - Sveriges Statsskuld på Historisk Lågpunkt
    Mån, 10 mar 2025 - 10:06