- Lönestatistik
- Livsmedelsarbetare, kött o. fiskberedning
Livsmedelsarbetare, kött o. fiskberedning lön
26 700 - 28 500 kr / månaden
Kvinnor tjänar 105% av vad män gör.
Industriell tillverkning
Livsmedelsarbetare, kött- och fiskberedning: Lön och Arbete
Att arbeta som Livsmedelsarbetare inom kött- och fiskberedning innebär att man är en del av den livsmedelsindustri som ansvarar för att förädla kött och fiskprodukter för konsumtion. En viktig roll inom detta yrke är maskinoperatören, som hanterar maskiner och utrustning för att bearbeta råvarorna. Genom att förstå vad som krävs för att arbeta inom detta yrke och vilka förutsättningar som gäller, kan man ta reda på om det är rätt yrkesval för en själv.
Arbetsuppgifter
En Livsmedelsarbetare inom kött- och fiskberedning ansvarar för att hantera, bearbeta och förpacka kött- och fiskprodukter enligt givna instruktioner. Det kan innebära att skära, mala, stycka, marinera eller förädla råvarorna på olika sätt. En maskinoperatör inom detta yrke ser till att maskinerna fungerar korrekt, övervakar produktionen och säkerställer att kvaliteten på produkterna är hög.
Lön
Den genomsnittliga lönen för Livsmedelsarbetare inom kött- och fiskberedning ligger på 28 500 kr. Det har skett en ökning från föregående år, då snittlönen låg på 27 700 kr. Det är intressant att notera att män inom yrket tjänar i genomsnitt 28 200 kr medan kvinnor tjänar 29 500 kr. Det innebär att kvinnor tjänar 105% av vad män gör inom detta yrke.
Utbildning och Förutsättningar
För att få ett jobb som Livsmedelsarbetare inom kött- och fiskberedning krävs oftast ingen specifik utbildning. Däremot kan det vara fördelaktigt att ha erfarenhet av liknande arbete inom livsmedelsbranschen. En god fysisk hälsa och hygienisk medvetenhet är viktiga förutsättningar för att kunna arbeta inom detta yrke. Vissa arbetsplatser kan erbjuda interna utbildningar för att vidareutveckla de anställdas kompetens.
Att Tänka På
Om man är intresserad av att arbeta som Livsmedelsarbetare inom kött- och fiskberedning är det viktigt att vara beredd på ett arbete som kan vara fysiskt krävande och ibland stressigt. Det är även viktigt att ha en noggrannhet och kvalitetsmedvetenhet i sitt arbete för att säkerställa att produkterna håller hög standard. Att vara flexibel och kunna arbeta i olika skift kan också vara en fördel inom detta yrke.
Meta
-
Övriga process- och maskinoperatörer
-
Maskinoperatörer, kem.tekn. o fotografiska prod.
-
Maskinoperatörer, påfyllning, packning o märkn.
-
Övriga process- och maskinoperatörer
-
Valsverksoperatörer
-
Maskinoperatörer, kvarn-, bageri- o konfektyrind
-
Opinionen
Senaste Opinionsundersökningen från Verian: Små Förändringar i Partisympatierna
Mån, 22 apr 2024 - 14:35