Skatt & Leasingkostnad Mercedes-Benz E 300 de Kombi med 31400 kr i månadslön (Stockholm)

Bil Förmånsbeskattning
1,467 kr
Övriga Skatter och avgifter
11,751 kr
Arbetsgivaravgift
11,468 kr
Din nettolön:
21,704 kr

Extrautrustning

  • SE-Edition*
  • 9G-TRONIC, automatväxellåda
  • Dragkrok, elmanövrerad
  • Plug-In-Hybrid
*Designversion Avantgarde, Laddkabel, LED-strålkastare, Wide Screen (digitala instrument), Businesspaket: PARK PILOT inkl. PARKTRONIC och backkamera, Navigation, Spegelpaket, Döda vinkeln varning, Autobroms, Bluetooth handsfree och audiostreaming m.m.
  • Naturligtvis kan du välja utrustning och körsträcka efter dina egna önskemål, vi tar gärna fram ett förslag på just din bil.

6,777 kr / mån

Om du bor i Stockholm och har en månadslön på 31,400 kr samt en förmånsbil med förmånsvärdet 5,100 kr får du behålla 21,703 kr efter normal beskattning och förmånsbeskattningen på din tjänstebil/förmånsbil.

Så här fungerar det

Leasingbolaget debiterar ditt bolag en fast avgift varje månad (6,777 kr). I detta exempel finns det ingen initial kontantinsats. Leasingkostnaden kan variera lite beroende på vilket bolag du väljer att leasa din företagsbil hos. I vårt exempel har vi valt Sixtleasing eftersom vi på Statsskuld.se använder oss av Sixt (Sixt var billigast med förmånligast avtal). En fördel med att leasa en bil på företaget är att det blir en bruttokostnad för företaget.

För den anställde

Om bilen kommer användas privat så kommer löntagare (den anställda) att beskattas för det. En sådan skatt kallas förmånsbeskattning och är en skatt som läggs direkt på din lön. Förmånsvärdet varierar beroende på bilen pris och vilken extrautrustning du väljer. Förmånsbeskattningen kan skilja stort beroende på vilken lön och kommun du bor i, detta är något som inte skatteverkets onlineverktyg tar med i sina kalkyler. Om du har pengar sparade så kan en förmånsbil vara väldigt fördelaktig under exempelvis en föräldraledighet när din deklarerade årsinkomst är låg och därmed blir även din nettolönekostnad låg.

Slutsats

Kostnaderna delas upp i två delar, företagets kostnader och den anställdes kostnader. Dessa kostnader redovisas nedan.

Din lön

Månadslön:+31,400 kr
Förmånsvärde Bil (Mercedes-Benz E 300 de Kombi):+5,100 kr
Grundavdrag:-1,142 kr
Beskattningsbar lön (månadslön+förmånsvärde-grundavdrag):35,358 kr

Skatter

Förmånsbeskattning bil:+1,467 kr
Kommunalskatt+6,272 kr
Public Service-avgift:+112 kr
Landstingsskatt:+4,271 kr
Statlig skatt:+0 kr
Värnskatt:+0 kr
Jobbskatteavdrag:-2,486 kr
Total:= 9,636 kr

Avgifter

Kyrkoavgift:0 kr
Begravningsavgift:60 kr
Arbetsgivaravgift (belastar inte arbetstagarens nettolön):11,468 kr

Resultat

Månadslön:+31,400 kr
Samtliga skatter och avgifter:-9,696 kr
Nettolön (Lön - skatter - avgifter):=21,704 kr

Lön efter skatt: 21,704 kr

Klicka här för att få en personlig offert

SKICKA FÖRFRÅGAN

För att kunna ge dig bästa möjliga leasingavtal ber vi att få kontakta dig för ett trevligt samtal över telefon.Vi använder kakor (cookies). Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Läs mer här. Jag godkänner!